Suomirap-värityskirja sai inspiraationsa Ruotsista – haastattelussa kirjan kuvittaja Elina Tuomi

Tuore värityskirja kokoaa yli 50 piirrosta suomalaisista rap-artisteista yksiin kansiin.

Helsinkiläinen Kustantamo S & S julkaisi tällä viikolla ensimmäisen suomalaisista rap-artisteista tehdyn värityskirjan. Kirjassa on mukana yli 50 artistia ja ryhmää, joiden joukossa ovat muun muassa Asa, JodarokMC TaakibörstaRauhatäti ja Sini Sabotage. Kirjan kuvituksista vastaa 30-vuotias kuvittaja, opettaja ja musiikin ystävä Elina Tuomi.

Värityskirjan kannesta löytyy rap-artisti Gracias.


Mistä sait alun perin ajatuksen värityskirjan tekemiseen?

Ruotsissa asuva opettajakollega vinkkasi ideasta viime syksynä Twitterissä Looptroop Rockersin Matte Supremen julkaistua Ruotsi-räpistä vastaavan. Ehdotin ideaa muutamalle kustantamolle ja S&S halusi lähteä kustantamaan kirjan.

Millä perusteella valitsit värityskirjaan päätyneet rap-artistit?

Aluksi tein listan artisteista, jotka halusin ehdottomasti kirjaan. Tärkeää itselleni oli saada mukaan mahdollisimman monimuotoinen kattaus artisteja. Erityisesti naisia ja heitä, joita valtamedia ei noteeraa. Totta kai mukana on legendojakin. Kirjassa suomiräpin uudet tulokkaat ja kokeneet artistit vuorottelevat sivulta toiselle. Jokainen kirjassa esiintyvä artisti on antanut luvan kuvansa piirtämiseen.

Miten artistit reagoivat kuullessaan projektista ensimmäisen kerran?

Ensimmäiset reaktiot olivat kannustavia ja innostuneita. Niitä ne reaktiot ovat olleet tähän asti. Erityisesti Paleface, Juno ja Stepa auttoivat kokoamaan palettia kasaan ja heille iso kiitos siitä.

Millaista palautetta olet saanut töistäsi ja ylipäätään koko värityskirjasta?

Artistit ovat olleet todella otettuja kuvista ja olen saanut kiitettävästi kehuja muun muassa Instagramissa. Positiivista palautetta on tullut erityisesti siitä, kuinka onnistunut kokonaisuus kirja on. 54 kuvassa on paljon tekemistä värittäjälle, mutta se ei kuitenkaan ole tavallinen värityskirja, vaan myös fiilistely- ja taidekirja. Seuraavat viikot näyttävät kuinka kirja menestyy kaupoissa. Olisi mahtavaa nähdä väritettyjä kuvia jaettavan Instagramissa!

Suomirap-värityskirja on mahdollista tilata esimerkiksi täältä. Vaihtoehtoisesti voit kokeilla onneasi FUM.FI:n skabassa Facebookissa!