Suomen ”rap-pääkaupungin” uusilla tulokkailla on MC-nimet loppu – ehdotuksia otetaan vastaan ja parhaista on tiedossa ainakin feimiä

Aino Pohjoisenmäki

Parhaimpien ehdotuksien lähettäjät huomioidaan tulevalla EP:llä.

Hiphop-kulttuuriin on alusta asti kuuluneet artistinimet niin breikkareilla, DJ:llä, peinttareilla kuin räppäreilläkin. Ensivaikutelma on tärkeä ja sen voi tehdä ainoastaan kerran.

Useimpien passista ei kuitenkaan löydy nimeä, joka toimisi mutkattomasti esimerkiksi räppigeimeissä. Poikkeuksiakin totta kai löytyy, siitä loistavana esimerkkinä toimii muun muassa Kalle Kinos.

Nimien kanssa tuskailu piinaa tällä hetkellä etenkin jyväskyläläisiä Arttu Martikaista ja Sampo Virkkusta, jotka työstävät omaa materiaaliaan paikallisen TUFF!-yhdistyksen tuella. Työn alla on tulokaskaksikon ensimmäinen EP, mutta artisteilta puuttuu edelleen toimivat MC-nimet.

Faktat faktoina: Arttu ja Sampo eivät ehkä erottuisi niminä tarpeeksi, vaikka suoraselkäinen omilla ristimänimillä esiintyminen saattaisi antaakin jonkinlaista lisäpainoa sanomisille. MC-nimille olisi siis tilausta.

Duon hiphop-senseinä kunnostautunut Soul Valpio on nyt päättänyt kääntyä parviälyn puoleen nostamalla tilanteen esiin sosiaalisessa mediassa. Tsekkaa postaus alta.

Haussa on siis MC-nimet 14-vuotiaalle Artulle ja 15-vuotiaalle Sampolle, jotka lupaavat parhaimpien ehdotuksien lähettäjille shoutoutit tulevalle EP:lle. Ei muuta kuin supporttia Jyväskylän suuntaan, struggle is real!