Suomen laajin graffitille omistettu museonäyttely on saapunut Ouluun – kokonaisuuteen pääsee tutustumaan perjantaina ilmaiseksi

Näyttelyssä on esillä Jani Tolinin tekemä Suomen vanhin post graffiti -teos vuodelta 2001. Post graffiti tulkitsee uudelleen graffitin sääntöjä ja rajoja rikkomalla niitä tietoisesti.

Näyttelyn teokset liikkuvat vanhan koulukunnan teoksista nykygraffitiin ja post graffitiin.

Suomen laajin sataprosenttisesti graffititaiteeseen keskittynyt museonäyttely on saapunut pohjoiseen. Rakkaudesta vapauteen -näyttelyn avajaiset järjestetään perjantaina 26. tammikuuta Oulun taidemuseossa.

Graffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänäsen kuratoimassa kokonaisuudessa on mukana iso liuta suomalaisia alan tekijöitä sekä saksalainen graffitilegenda Claudia ”MadC” Walden. Lisäksi paikan päällä nähdään valokuvia suomalaisen graffitin historiasta.

Oulua voikin pitää hyvänä kohteena graffitinäyttelylle, sillä aktiivisena hiphop-kaupunkina tunnetulla paikkakunnalla katutaiteelle on annettu tilaa esimerkiksi muuntamoista, sähkökaapeista ja alikulkutunneleista. Kaupunkiin on toteutettu myös useita tilaustöitä.

Näyttely on esillä sunnuntaihin 25. maaliskuuta asti. Keravan taidemuseon tuottaman näyttelyn avajaiset ovat kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Lisätietoa avajaisista löytyy Facebookista.