Suomen ensimmäinen puhtaasti graffititaiteelle omistettu museonäyttely aukeaa elokuussa

Keravan taidemuseossa järjestettävässä näyttelyssä on esillä parinkymmenen graffitimaalarin töitä.

Vuonna 2012 valmistuneessa ja Keravalla toimivassa Taide- ja museokeskus Sinkassa järjestetään ensimmäisenä Suomessa sataprosenttisesti graffititaiteeseen keskittynyt museonäyttely. Rakkaudesta vapauteen esittelee toistakymmentä graffititaiteilijaa tarkoituksenaan avata katukalligrafian käsitettä, tyyliä ja taustoja.

Näyttelyssä on mukana suomalaisia pitkän linjan graffitimaalareita kuten Acton, EGS, Trama ja Jani Tolin sekä saksalainen graffitilegenda Claudia ”MadC” Walde. Näyttelyn kuraattorina toimii keravalainen graffititaiteilija Jouni ”Psyke” Väänänen, joka tunnetaan etenkin Purkutaide-projekteistaan.

Näyttelyn aikana Sinkassa pidetään graffititaiteeseen liittyviä työpajoja, luentoja ja taiteilijavetoisesti opastettuja kierroksia nuorille ja aikuisille. Luentoja pitävät Anssi Arte, Jani Tolin, Jouni Väänänen sekä Claudia Walde, joka luennoi englanniksi. Yhden maailman suurimmista muraaleista tehnyt MadC myös maalaa Sinkan julkisivuun kaksi isokokoista teosta.

Rakkaudesta vapauteen avautuu yleisölle 5. elokuuta ja on esillä 29. lokakuuta 2017 asti. MadC:n maalauksien on tarkoitus jäädä rakennuksen ulkoseinille vuosiksi näyttelyn päättymisen jälkeen. Lisäksi ainakin tällä tietoa Sinkan yläkertaan sijoittuva post-graffitiosuus on esillä vuodenvaihteen ylitse. Alkuvuodesta 2018 näyttely nähdään Oulun taidemuseossa.

Lisätietoa näyttelystä löytyy täältä.