Suomen ainoa hiphop-tuottajien klubi tuo biittivelhot esiin kulisseista

Offbeat Clubin tuottajat Monma ja Misha. Kuva: Pirita Männikkö

Biitintekijöille pyhitetyn Offbeat-klubin vieraana on tänään mm. Karri Koiralle, Teflon Brothersille ja Mustalle Barbaarille tuottanut Palmroth.

Varsinkin Yhdysvalloissa mutta myös Euroopassa yleistyneet räppituottajien klubit ovat vielä Suomessa uusi juttu. Itse asiassa kahden tuottajan, räppäri Haamunakin tunnetun Mishan sekä turkulaisen MNSTRMKK:n eli Monman Offbeat Club on täällä ainoa laatuaan.

Järjestäjät kuvailevat kuukausittaista tapahtumaansa futuristiseksi tuottajien hiphop- ja R&B-klubiksi. Konseptin ideana on tuoda esille suomalaisia biitintekijöitä, jotka usein jäävät suuresta työstään huolimatta varjoon, kun huomio keskittyy artistiin.

– Klubin tarkoituksena on myös rakentaa tuottamisen ympärille yhteisöä, sillä monet biitintekijät ähräävät yksin kodeissaan, mistä nimi ”makuuhuonetuottaja” juontaa juurensa, Misha kertoo.

– Klubilla biitintekijät soittavat omia biittejään ja biisejään ja setti striimataan livenä Facebookiin. Tänään tehdään myös alusta asti livenä biisi, jolla feattaa räppäreitä, soittajia ja laulajia.

Jokaisella Offbeat-klubilla vierailee ansioituneita ja mielenkiintoisia tuottajia. Aikaisemmilla kerroilla esiintymässä ovat olleet muun muassa Gaselleiden Musajusa ja Gettomasan hovituottaja Ruuben. Tänään Mascotissa nähdään esimerkiksi Teflon BrothersilleRuudolfille, Mustalle Barbaarille ja Karri Koiralle tuottanut Palmroth.

 

Offbeat Club with Palmroth Cafe Mascotissa 15.2. alkaen klo 21.
Ilmainen sisäänpääsy.

Edit: lisätty otsikkoon sana hiphop.