Suomeen muuttanut rap-artisti lyöttäytyi yhteen Eminemin D12-jengin jäsenten kanssa

Iranilaisen rap-pioneerin uudella singlellä kuullaan Eminemin tunnetuksi tekemän The Dirty Dozenin jäseniä.

Suomessa asuva iranilainen rap-artisti Soroush Seyedi julkaisee ensi viikolla uuden singlen, jolla kuullaan kolmea D12-ryhmän jäsentä. Vuonna 1996 Detroitissa perustetusta ja kaksi pitkäsoittoa tehneestä kokoonpanosta kappaleella ovat mukana Bizarre, Kuniva ja Swifty McVay. Perustajajäsenensä Proofin kuoleman jälkeen matalaa profiilia pitäneen rap-kollektiivin ylivoimaisesti tunnetuin jäsen on Eminem.

Iranilainen Soroush Seyedi on 29-vuotias pitkän linjan MC, joka saapui Teheranista Turkin kautta Suomeen vuonna 2015. Musiikinteon 2000-luvun taitteessa aloittanut hiphop-kulttuurin sanansaattaja on yksi genren isoimmista nimistä kotimaassaan, jossa häntä pidetään paikallisen skenen kummisetänä.

Seyedi aloitti uransa aikana, jolloin rap-musiikki, hiphop-henkinen pukeutuminen ja jopa tyttöjen kanssa leffaan meneminen oli kiellettyä Iranissa. Hiphop-kulttuurin seuraaminen median kautta ei ollut mahdollista ja rap-levyjäkin myytiin ainoastaan salaa bootleg-kopioina. Ensimmäisen oman albuminsa vuonna 2001 tehnyt Seyedi myi omia äänitteitään kädestä käteen esimerkiksi puistoissa ja joutui toimintansa takia usein pidätetyksi. Pitkän ja kovan työn jälkeen tilanne kuitenkin muuttui paremmaksi ja Seyedistä tuli tunnettu rap-artisti Iranissa.

Soroush Seyedin We Run This Rap feat. Bizarre, Kuniva & Swifty McVay of D12 ilmestyy 10. toukokuuta KHY Suomen Musiikin kautta. Kappaleesta on tulossa myös musiikkivideo.