Suomalaisen poptaivaan uusi tulokas Miro Kanth vaihtoi rockin urbaaniin musiikkiin: ”Hyppäsin syvään päätyyn!”

Kuva: Tom Hakala

Miro Kanth on uusi tulokas kotimaisessa musiikkiskenessä, mutta vaikka miehellä on vasta kaksi julkaistua sinkkua, ura vaikuttaa etenevän kovassa tahdissa.

FUM.FI tavoitti Helsingistä ponnistavan Miron, joka julkaisi maanantaina 26. syyskuuta kakkossinkkunsa nimeltään Mies, jolla kuullaan myös Lahden sanaseppä Brädiä.

Kanth kertoo FUM:lle aloittaneensa kitaran soittamisen ollessaan kuudennella luokalla. Omien sanojensa mukaan laulaja on täysin itseoppinut musikantti.

– Opiskelin itse. Lainasin kirjastosta tabulaarikirjoja ja opiskelin soittamista korvakuulolla, Miro paljastaa.

Vaikka Miro tekee nykyään Bruno Mars -tyyppistä poppia, mies kertoo juurensa olevan rockissa. Mies onkin viettänyt vuosia erilaisissa bändeissä, mutta iän karttuessa musiikkimaku laajeni.

– Musamakuni alkoi muuttua, kun kuuntelin kaikenlaista musiikkia ja halusin tehdä jotain muutakin. Tänä päivänä se makee riffi ei ole enää se pääjuttu, laulaja nauraa.

Popmusiikkiin siirtyminen ei sujunut jännittämättä. Miro kertoo ”hypänneensä syvään päätyyn”.

– Mulla ei ollut mitään odotuksia, joten olen tosi onnellinen siitä, että eka sinkkuni Iloo on tippunut niin hyvin yleisölle.

Miehen debyyttiä on striimattu Spotifystä yli 730 000 kertaa, mikä Miron mukaan tuntui todella hurjalta. Kaikki tuli yllätyksenä, ja Kanth ajatteli hetken voivatko lukemat pitää kutinsa, mutta pieni laskutoimitus todisti asian oikeaksi.

– Striimauskertoja oli kertynyt tuhansia päivässä, mies muistelee.

Uusi sinkku Mies on nimensä mukaisesti omistettu miehille. Ja nimenomaan niille tavallisille miehille, perusjätkille, jotka tekevät huikeita juttuja, kuten esimerkiksi hoitavat perhettään, hankkivat leivän pöytään ja huolehtivat lapsistaan, mutta kulkevat silti leuka rinnassa nöyristellen.

– Täällä on liikaa leuka rinnassa kulkijaa. Mies on itsetunnonnostatusbiisi miehille, ja totta kai tässä on myös ripaus omaelämäkerrallisuuttakin mukana, Miro paljastaa.

Brädin päätyminen mukaan raidalle oli kuin suurempien voimien ohjailemaa.

– Kun mietimme, kuka räppäri tähän sopisi, minulle ehdotettiin Brädiä. Sillä biisiinhän piti saada MIESräppäri, ei mitään poikaa. Olin, että jos saatte hänet, niin totta kai! Samana iltana sain viestiä Brädiltä, joka koodasi minulle Twitterin kautta ja päädyimme juttelemaan netissä. Seuraavana päivänä sanoin kundeille, että kiva, kun olitte ottaneet Brädiin yhteyttä. Jätkät sanoivat, etteivät olleet vielä koodanneet hänelle. Kävi ilmi, että Iloo-biisini oli tullut Brädin Facebookiin, joten hän päätti ottaa minuun yhteyttä!

Mirolla on nyt kova hinku päästä esittämään biisejään liveyleisölle.

– Unelmani on tehdä tätä elääkseni, Miro Kanth summaa tulevaisuutensa.