Suomalaisen hiphop-pioneerin mankka on niin siisti, että se on alkanut elää omaa elämäänsä

Juhanin Mun mankka -klassikosta tuttu ghettoblaster herättää edelleen huomiota.

Avaimen Punainen tiili -klassikon levynkannessa olleesta tiilestä on jo muodostunut jonkinlainen suomalaisen hiphopin reliikki ainakin viime kesän Blockfestien perusteella. Näytille asetetun tiilen kanssa samaan sarjaan taitaa kuulua yhtä lailla Juhanin mankka, jota Solonenkin on aikoinaan luonnehtinut suomiräpin kulmakiveksi.

Isokokoinen patterisyöppö on ollut esillä useissa yhteyksissä myös ympärilleen muodostuneen klassikkokappaleen jälkeen. Ghettoblaster onkin alkanut elää ihan omaa elämäänsä, mikä ei ole jäänyt huomaamatta mankan omistajalta.

– Ostin mankan Herttoniemen kirpparilta samana päivänä jolloin täytin 18 vuotta, hinta olisi ollut 350 markkaa mutta synttärin kunniaksi sain sen kolmeensataan. Sen jälkeen mankka kierteli kesät mukana ympäri Suomea ja jengi tykkäs. Mankka on päässyt myös julkisuuteen, se mm. vilahtaa Palefacen Gently-musiikkivideolla, on ollut Puoli Seitsemän -ohjelmassa, onpa mankka matkustanut yksin taksillakin. Nyt kuitenkin tuntuu että mankka on päässyt ihan pääosaan tai ainakin lähelle sitä, Juhani kirjoittaa Facebookissa.

Tällä kertaa mankka varastaa huomion helsinkiläisen The Funky Sound Foundation -kokoonpanon tuoreella Dirika-videolla. Kappale on lohkaistu yhtyeen Don’t Be Afraid Of What Is Easy -albumilta, joka julkaistaan kevään aikana diginä ja vinyylinä.

Tsekkaa alta mankan cameo Palefacen Studio Tan -albumilta tutun Gentlyn videolla. Kyllähän tuolle antaisi Spike Leen Do the Right Thing – kuuma päivä -leffan Radio Raheemkin propsit!