Suomalaiselle indie-kentälle muutoksia: Rähinä Recordsin julkaisutoiminta lisensoidaan Pekka Ruuskan luotsaamalle Kaiku Entertainmentille

Kaksi kotimaisen musiikkiteollisuuden merkittävää itsenäistä toimijaa aloittavat yhteistyön.

Vuosi 2018 on paitsi 20-vuotisjuhlavuosi, niin myös muutosten vuosi yhdelle suomalaisen hiphopin tärkeimmistä instituutioista. Vuodesta 2003 virallisesti kaupparekisterissä ollut Rähinä Records on päättänyt lyöttäytyä yhteen toisen merkittävän itsenäisen levy-yhtiön Kaiku Entertainmentin kanssa. Molemmat tahot ovat huomanneet olevansa yhdessä enemmän kuin osiensa summa.

Yhteistyöhön ei osapuolten lähettämän tiedotteen mukaan liity yrityskauppaa. Sen sijaan kyse on uusien levytysten osalta Rähinän toiminnan lisensoimisesta Kaiku Entertainmentille. Rähinä Records Oy säilyy yrityksenä entisillä omistajillaan, mutta kaikki uusi julkaisutoiminta siirtyy Kaiku Entertainmentin hoidettavaksi.

Yhteistyö muodostaa kotimaiselle indie-kentälle entistä isomman ja vahvemman toimijan. Tiedotteessa Rähinä Recordsin keulahahmo Elastinen ja Kaiku Entertainmentin Pekka Ruuska kommentoivat uutta yhteistyötä.

– Pekan kanssa historiamme ulottuu parinkymmenen vuoden taakse, Kapasiteettiyksikön ja Fintelligensin alkuaikoihin. Siitä asti olemme pitäneet yhteyttä ja keskustelleet ajoittain erilaisista yhteistyövaihtoehdoista. Nyt löysimme yhdessä mallin, jossa molempien yhtiöiden artistit ja tuottajat hyötyvät toisistaan. Meininki säilyy taatusti mutta taustalle saadaan lisää tekijöitä ja voimaa, Elastinen kommentoi.

– Rähinän luotto Kaikuun tuntuu upealta. Olemme ottaneet haasteen vastaan nöyränä, mutta todella innoissamme. Biisintekijämme ja tuottajamme ovat tehneet Rähinä-artistien kanssa töitä tähänkin asti, mutta nyt toiminta saa aivan uuden vaihteen. Rähinä tulee säilymään brändinä ennallaan, Ruuska jatkaa.

Rähinä Recordsin artisteja ovat Elastinen, BrädiHalko, Ike, Iso HNelli MatulaSpekti, Timo Pieni Huijaus ja Uniikki. Kaiku Recordingsin artisteja ovat Juha Tapio, Jukka Poika, Johanna Kurkela, Tuure Boelius, Lord Est ja Laura Voutilainen.