Suomalainen rap-artisti saa erikoista huomiota maailmanlaajuisesti tunnetulta huippu-DJ:ltä

Jouni Lehtonen

Molemmat artistit nähdään kesällä samassa tapahtumassa Hietaniemen rannalla.

Ranskalainen huippu-DJ Martin Solveig on antanut odottamattomasti supporttia suomalaiselle rap-skenelle sosiaalisessa mediassa. Tai jos tarkkoja ollaan, niin isolla kädellä tukea saa Mikael Gabrielin luotsaamalle Tasoi Recordsille sainattu PastoriPike.

Solveig on luonut yli miljoonan tykkääjän seuraamalle viralliselle Facebook-sivulleen tapahtuman, joka koskee hänen esiintymistään Weekend Festivaleilla Helsingissä tulevana kesänä. Tuottaja-DJ on laittanut tapahtuman nimeksi ”Martin Solveig with PastoriPike at Weekend festival”, vaikka kolmipäiväisillä festareilla tullaan näkemään kymmeniä muitakin artisteja.

Onko PastoriPike ja Solveig tehneet salaa yhteistyötä, joka kulminoituu yhteiseen keikkaan tapahtumassa? Solveig on jo työskennellyt suomalaisen Alman kanssa, joten ihan mahdottomalta ajatus ei tunnu. Yhteistyöspekulaatioille ei kuitenkaan löydy tapahtumaeventin lisäksi muuta tukea kuin se, että molemmat esiintyvät tapahtumassa samana päivänä sunnuntaina.

Yksi vaihtoehto on, että Intoxicated-hitillään yli 160 miljoonaa striimausta kerännyt ranskalainen on ainoastaan poikkeuksellisen innostunut samoilla festareilla keikkailevan Piken materiaalista. Ehkä mies nähdään yleisön joukossa PastoriPiken, Bilen, Mustan Barbaarin, Sebastian Da Costan, Kingfishin ja Graciaksen ottaessa lavan haltuun?

Toistaiseksi koko kuvio on kuitenkin ainoastaan yksi iso kysymysmerkki. FUM.FI palaa asiaan, mikäli yhteistyöspekulaatioilla on jonkinlaista pohjaa.