”Suomalainen musamaailma kaipaa ravistelua”: Emilianne haluaa tehdä vallankumouksen

Kai Kuusisto

Kotimaisen urbaanin musiikin uusi tulokas nousi heti debyyttisinglellään Spotifyn viraalilistan kärkikahinoihin.

Spotifyn viraalilistan seuraajat ovat saattaneet huomata listan kolmen striimatuimman kappaleen joukossa uuden artistinimen Emilianne. Sen takaa löytyy 32-vuotias Emilia Neuvonen, jonka debyyttisingle Lääke mun nälkään on jo nyt löytänyt laajasti kuuntelijoita.

Sambiasta aikoinaan Suomeen adoptoidulla ja nykyään Espoossa vaikuttavalla laulajalla on kuitenkin takanaan jo pitkä historia musiikin parissa sekä laajat verkostot ulkomaille. Saumaa Recordsille sainattu artisti haluaakin tehdä suomalaisesta musiikkikentästä moninaisemman ja toimia samalla tienraivaajana ulkomaille.

– Tarkoituksenani on rakentaa uudenlaista soundia urbaaniin pop- ja r’n’b-skeneen sekä tuoda sellaisia soundeja ja komboja, joita ei ole aiemmin kuultu. Suomalainen musamaailma kaipaa ravistelua, suomeksi ja englanniksi omaa materiaaliaan kirjoittava Emilianne avaa.

Omien hengentuotteidensa teon hän aloittaa aina yksin kirjoittamalla itsekseen ja säveltämällä pianolla. Demojen pohjalta hän jatkaa kappaleidensa työstämistä tiiminsä kanssa. Näin sai alkunsa myös Emiliannen esikoisjulkaisu, jota hän luonnehtii rakkauskirjeeksi.

– Halusin kirjoittaa niistä asioista, joista tämän hetken aika kylmässä deittailukulttuurissa ei puhuta. Siitä, miten moni haluaisi, muttei välttämättä tule nähdyksi, kosketetuksi ja aidosti kohdatuksi.

Kappaleessa kuullaan vierailijana hiphop-ympyröissä paikkansa vakiinnuttanutta Tuomas Kauhasta. Kaksikon yhteistyö sai alkunsa, kun tuottaja Sami Anttilan ehdotti raidalle lisämausteeksi rap-osuutta.

– Tuomaksen ja mun yhteinen ystävä ehdotti Tuomasta ja kun kuuntelin Tuomaksen tuotantoa läpi, huomasin että hän osasi puhua aika kauniisti naisista, joten päädyimme häneen. Tuomas tykkäsi biisistä, piti sitä taiteellisena mutta tarttuvana ja kirjoitti oman versensä tosi nopeasti, Emilianne kertaa.

Tulevaisuudessa laulajalupaus pyrkii tekemään paljon hyviä julkaisuja sekä aloittamaan aktiivisen keikkailun. Mitä muuta artistilta on lupa odottaa jatkossa?

– Olen kolme vuotta toiminut biisipajaohjaajana ja satunnaisesti tulen jatkamaan niitä vielä. Lisäksi keväällä odottaa Sounds-katselmuksen raadin jäsenen hommat. Aloitin juuri opinnot Ikaalisten käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksessa Musiikkituotannon linjalla, joten musaa paljon.