Suomalainen gangsta rap-pioneeri muutti puheet todellisuudeksi: Opaali perusti oman levy-yhtiön

Opaalin lafkan nimi on kunnianosoitus artistin entiselle kotikaupungille ja vanhalle posselle.

Aasiasta Suomeen palanneella Opaalilla on monta rautaa tulessa. Nykyisin Tampereella vaikuttava rap-artisti on perustanut oman levy-yhtiön, joka kantaa nimeä O.R.W Inc.

Suomalaisen gangsta-osaston pitkän linjan tekijä ehti pohtia oman labelin mahdollisuutta jo vuosia.

– Suurin syy miks teen tän nyt on varmaan vaan käytännön syistä ja halusta tehä musaa omilla ehdoilla ja etenkin omalla aikataululla. Jos jotain menee vituiks, niin ei voi kun kattoo peiliin, artisti toteaa.

Aiemmin Turnin’ Recordsille ja Monsp Recordsille levyttäneellä Opaalilla on tällä hetkellä levydiili Olari 21 Musiikille. Miehen viimeisin peliliike ei kuitenkaan johdu riidoista espoolaisen levy-yhtiön kanssa.

– Yhteistyöstä on puhuttu ja mitään draamaa ei oo todellakaan. Olari julkaisee Edelleen fiktillä vol. 1 -ikuisuusprojektin 31. elokuuta. Siitä eteenpäin oon itse puikoissa, tuore CEO täsmentää.

Aluksi O.R.W Inc keskittyy toimimaan lähinnä Opaalin oman materiaalin julkaisukanavana. Muita sainauksia on tiedossa mahdollisesti myöhemmin, kun käytännön asiat ovat hallussa.

– On mulla pari nimee tiedossa mikkä otan saletisti jos on vaa messis. Mulla on selkee visio mitä tehdään ja kenen kanssa, mut en tässä ala huuteleen viä.

Uuden lafkan ohella Opaalin pitää kiireisenä tuleva pitkäsoitto sekä Traptori-projekti, jonka tuottaa jo 1980-luvulla ensimmäiset demonsa tehnyt Jazzy-O. Lisäksi Opaalin kymmenen vuoden takainen esikoisalbumi Viisasten Kivi on tarkoitus julkaista lähiaikoina Spotifyssä uusilla remixeillä maustettuna.

Vaikka O.R.W Inc toimiikin Tampereelta käsin, ei levy-yhtiö aio olla mitenkään maantieteellisesti rajoittunut. Yksi nyrkkisääntö uusien nimien suhteen kuitenkin löytyy.

– Muutama hyvä biisi ei riitä. Meiltä diilin saadakseen pitää olla omistautunut riittävästi, niinku mulle on aikanaan opetettu, Opaali päättää.