Suomalainen DJ-kaksikko keikkailee Rio de Janeiron pahamaineisissa faveloissa lokakuussa

Flam ja Staffro suuntaavat Brasiliaan.

Tuottajakollektiivi Recluse Crew:sta tutut Flam ja Staffro lähtevät DJ-keikoille Brasilian toiseksi suurimpaan kaupunkiin Rio de Janeiroon. Kaksikko menee paikan päälle lokakuussa kolme päivää maan presidentinvaalien jälkeen, eli jonkinasteista turbulenssia saattaa olla ilmassa.

Tällä tietoa Flamin ja Staffron rundi Riossa käsittää neljä DJ-keikkaa. Kolme keikoista on faveloissa ja yksi tunnetussa levykaupassa, joka on Flamille tuttu jo entuudestaan.

– Ribeiro on jonkinlaisen klassikkolevykaupan maineessa. Siinä on kaksi puolta eli kirjadivari ja levykauppa, josta löytyy tosi hyvä valikoima vinyyleitä. Sinne on rakennettu DJ-koppi, johon tulee joka kuukausi tulee DJ:tä klubi-iltaan soittelemaan.

Flam luonnehtii nettiradiossakin kuultavaa levykauppakeikkaa etkoiksi. Keikalla tullaan soittamaan melodista ja suhteellisen hidastempoista materiaalia.

– Brasilialaista pitää ehdottomasti soittaa, sillä brassit ovat todella ylpeitä omasta musakulttuurin rikkaudestaan ja tulee pitkää silmää jos ei soita jotain paikallista. Esimerkiksi Tim Maia sopii varmasti hyvin.

Loput keikat duo vetää hieman isommalla temmolla. Luonnollisesti soitossa on myös Recluse Crew -tuottajien omia tekeleitä.

Flam kertoo hurahtaneensa Rioon jo 1990-luvulla ja käyneensä Brasiliassa useaan otteeseen. Hän on vaikuttunut etenkin paikallisista ihmisistä, luonnosta, ruoasta ja musiikkikulttuurista. Lisäksi isona futisfanina tunnettu tuottaja-DJ laskee katsoneensa Riossa noin neljäkymmentä jalkapallomatsia.

Parhaiten Flamin mieleen on jäänyt hänen, Palefacen, Joonas ”Jonde” Saartamon ja Graciaksen vuonna 2015 tekemä matka Rioon. Suomalaisten hiphop-artistien kulttuurivaihtomatka taltioitiin viime vuonna ensi-iltansa saaneeseen Favela Funk Finlandia -dokumenttiin.

– Sillä reissulla pääsi aika syvälle sellaisiinkin paikkoihin mihin turisteilla ei ole mitään asiaa. Pahoilla jengialueilla tuli käytyä.

Mikäli lukijoiden joukossa on yökyöpeleitä, niin MTV esittää dokumentin uusintana ensi yönä klo 03.40. Tsekkaa traileri alta!