Summer Upin perustajat laajentavat ravintolatoimintaansa Turkuun

Summer Upin ja FUM Median taustalta löytyvä voimakaksikko avaa tänään jo toisen Hello!-ravintolansa, tällä kertaa Turkuun. Aikanaan täysin DIY-meiningistä lähteneestä hiphop-festarista on kasvanut melkoinen media- ja kulttuurikokonaisuus.

Martin Mustonen ja Oskari Hakala ovat tehokaksikko, joka on monessa mukana. Mustonen perusti Summer Up -festivaalin Lahteen vuonna 2003, tosin ensimmäisenä vuonna festarit kulkivat vielä nimellä Hiphop Beachparty. Syy hiphop-tapahtuman perustamiselle oli varsin itsekäs – Mustonen halusi itse esiintyä kavereidensa kanssa ulkoilmatapahtumassa. Noihin aikoihin tuntemattomilla räppäreillä ei juuri ollut mahdollisuuksia päästä isoille keikoille, joten puitteet täytyi luoda itse.
Ensimmäinen Summer Up ei mennyt ihan putkeen. Se siirrettiin keskellä päivää yökerhoon suojaan kaatosadetta. Oman porukan ulkopuolista yleisöä oli Mustosen mukaan 23. Sen jälkeen homma on kuitenkin saanut isomman vaihteen silmään. Hakala hyppäsi festareiden miksauspöydän takaa Mustosen aisapariksi vuonna 2007, minkä jälkeen he ovatkin tehneet lähes kaiken yhdessä. Vuoden 2015 Summer Up jäi kaksikon osalta viimeiseksi.

On tultu aika kauas ensimmäisestä Summer Upista. Nyt samat miehet hääräävät FUM.fi:n taustalla ja järjestävät edelleen myös hulppeita bileitä. Tänään he avaavat jo toisen Hello!-ravintolansa. Fiftarihenkinen paikka tarjoilee burgereita amerikkalaiseen tyyliin. Miehet aikovat lanseerata ensi vuoden alussa myös kaksi uutta konseptia, joissa molemmissa yhdistyvät musiikki, rento hengailu ja hyvä ruoka urbaanissa ympäristössä. Nähtäväksi jää, mitä he tällä kertaa keksivät.