STT referoi Cheekin torstaina ilmestyvää kirjaa ennakkoon – artistin mielestä rikkoi sopimusta

Cheek twiittasi tänään STT:n referoineen hänen torstaina ilmestyvää elämäkertaansa kolme päivää sovittua aikaisemmin. STT vastaa noudattaneensa työohjeitaan.

Cheekin elämäkerta JHT Musta lammas julkaistaan torstaina 6.10. Artisti twiittasi tänään, että STT on rikkonut embargoa (sopimus medioille etukäteen toimitettujen tietojen julkistamisesta) ja referoinut kirjaa sopimuksen vastaisesti kolme päivää etuajassa.

– Meillä koskee Cheekiä samat säännöt kuin kaikkia muitakin. Luovumme julkaisuajankohtaa koskevista ehdoista, mikäli tiedot on jo aikaisemmin julkaistu jossain muualla, vastaa STT:n päätoimittajaa sijaistava Panu Tuunala artistin somekritiikkiin.

Tuunala viittaa viikonloppuna ilmestyneeseen Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen artikkeliin Cheekistä ja tämän uutuuskirjan sisällöstä. 

– Jutussa on kerrottu käytännössä kaikki, mitä mekin julkaisimme. Totta kai mietimme tällaisissa tilanteissa julkaisupäätöstä etukäteen. Nyt päädyimme siihen, ettei ole mitään syytä poiketa normaalista linjastamme. Tämän kerroimme myös kirjan kustantajalle.

Cheekin mielestä muut mediat eivät ole rikkoneet sopimusta.

FUM.fi haastatteli Cheekiä elämäkerrasta jo kesällä. Katso haastattelu tästä.