STIG kampanjoi tärkeän asian puolesta: ”Kopeloikaa kiveksiänne!”

On taas marraskuu, joten se tarkoittaa myös sitä, että on Movember-kampanjoinnin aika. Movemberin aikana miehet ympäri maailman kasvattavat itselleen viikset nostaakseen tietoisuutta eturauhassyövästä.

Syöpäsäätiö julkaisi tiistaina Movemberin kunniaksi aiheeseen liittyvän kappaleen, jolla esiintyvät Matti Esko, Arttu Wiskari ja Pete Parkkonen sekä STIG, jonka FUM.FI tavoitti kommentoimaan juuri ilmestynyttä Viiksimies-kappaletta.

– Mua pyydettiin tähän mukaan, ja kun kuulin, että kyseessä on Rekkamiehestä tehty uusintaversio ja mukana on myös Matti Esko, se riitti mulle. Rekkamies on kuitenkin yksi mun all time favourite -suomibiisejä.

– Rekkamies on ainoa kappale mun kantrisoittolistalla. Totta kai vähän pelotti se, raiskataanko biisi, kun samantyylisten kampanjoiden yhteyteen tehdyt uudet versiot ovat joskus menneet mönkään. Kun kuulin, että tässä kunnioitetaan alkuperäistä sovitusta, olin myyty. Ja kaikkien sanat sovitettiin heidän suihinsa sopiviksi .

Laulamisen lisäksi STIG pääsee esittelemään kitarataitojaan.

– Kitaran soittaminen on ollut mun aikuisiän rakas harrastus, ja pyysin tuottajalta, jos saisin soittaa tässä, niin soittamani kitarasoolo päätyi biisille, STIG kertoo.

Artisti kertoo ihmettelevänsä sitä, miksi häntä pyydettiin mukaan Movember-kampanjaan vasta nyt.

– Olen katsellut tätä Movember-hommaa vähän ulkopuolelta. Koska mulla on ollut aina viikset, tuntuu vähän hassulta, että miksi miehet kasvattavat viikset vain kuukaudeksi kerran vuodessa. Miksi kaikilla ei ole viiksiä aina? Olen ihmetellyt sitä, miksi mua ei ole aiemmin kysytty mukaan, mutta nyt kun kysyttiin, lähdin kärppänä mukaan.

– Hieman mua kuumotti se, joudunko ajamaan viikseni pois ja kasvattamaan ne uudestaan. Ja se oli aika lähellä, kun haastoin kansanedustaja Ben Zyskowiczin ajamaan viiksensä tai lahjoittamaan rahaa keräykseen. Jos Ben olisi ajanut, minäkin olisin joutunut ajamaan omani. Onneksi järkimiehenä Ben piti viiksensä, niin nyt lahjoitamme molemmat rahaa keräykseen, STIG huokaisee.

Miehen mukaan viiksien ajaminen olisi pahimmillaan voinut jopa vaarantaa hänen uransa.

– Mietin, että jos olisin ajanut viikseni, joista minut tosiaan tunnetaan, olisiko urani ollut siinä. Olen kerran esiintynyt ilman lasejani Tähdet, tähdet -ohjelmassa. Ja tipuin samaisessa jaksossa pois. Se vahvisti uskoani siihen, että jotain voimaa noissa laseissa ja viiksissä on.

STIGin mukaan Movember-kuukausi on tärkeä miesten terveyden kannalta, sillä eturauhassyöpä on yksi yleisimmistä miesten sairastamista syövistä.

– Movember on tärkeä muistutus miehille, että kiveksiä pitää kosketella ja kopeloida. Ja tämän biisin myötä joku voi innostua ottamaan selvää, mistä eturauhassyövässä on kyse. Tämä ei ole mikään tiukkapipoinen juttu. On hyvä, että suomalaista miestä herätellään vähän erityisasioihin, STIG summaa.