Spekti suomiräpin nykytilasta: ”Räppiin on aina kuulunut se, että mä oon parempi kuin muut!”

Keskiviikkona uuden Huomisen huolia -sinkun julkaiseva Spekti valotti FUM.FI:lle sitä, kuinka hän pysyy edelleen relevanttina, vaikka kuuluukin suomiräpin vanhempaan kaartiin.

Trilogian riveissä aloittaneen Spektin mukaan ikääntyminen tuo mukanaan omat haasteensa, mutta jos artisti pysyy kiinni tässä päivässä ja osaa haistaa uudet jutut, musiikin tekeminen helpottuu huomattavasti.

– Kun esimerkiksi lopetin pankkiduunit, olin siellä tyyliin nuorin, joka teki sitä duunia. Nyt taas tässä räppigeimissä olen veteraanikaartissa. Jos pysyt kiinni tämän päivän jutuissa, se tekeminen on helpompaa. Kuin esimerkiksi, kaikella kunnioituksella, sellaisella perheenisällä, joka vain löhöää kotonaan. Silloin voi olla aika paljon vaikeampaa pysyä relevanttina, Spekti maalailee.

Räppiveteraaneihin lukeutuva Spekti ei pelästy nuorempien tekijöiden tuloa framille.

– Räppiin on aina kuulunut se ”mä oon parempi kuin nuo muut!” Se on siellä räpin ytimessä, ei siinä ole mitään uutta.

Miehen soolouralla on totuttu näkemään erilaisia hahmoja, joka on räppärin mukaan osoittautunut sekä siunaukseksi että omalla tavallaan kiroukseksi.

– Olemme puhuneet niistä hahmoista paljon, ja niin kivoja kuin niiden tekeminen onkin, aika paljon on tullut sellaista signaalia, että ne pikkaisen hukuttavat sitä mun artistikuvaa. Varsinkin sellaisten silmissä, jotka näkevät vain yhden videon tai kuulevat yhden biisin. Olemme nyt pyrkineet skaalaamaan alemmas sitä visuaalista teemaa.

Samaan syssyyn Spekti paljastaa mm. sen, millä tavalla hän kokee kasvaneensa artistina ja valottaa omia vahvuuksiaan sekä heikkouksiaan.

Ja totta kai kuullaan, palaako Trilogia takaisin!