Soul Valpio teki uransa henkilökohtaisimman levyn isojen elämänmuutosten keskellä

Jyväskyläläinen rap-artisti taltioi vaikean elämänvaiheensa rehellisesti kolmannelle sooloalbumilleen.

Tamperelaisen Grillin’-labelin julkaisukatalogi sai tänään jatkoa Soul Valpion tuoreesta albumista, joka kantaa nimeä Nytky. Lähes kaksikymmentä vuotta kotimaisen hiphopin kentällä toimineen artistin kolmas soololevy muotoutui henkilökohtaisen konkurssin, eron ja elämänmuutoksen keskellä. Vaikea elämänvaihe päätyi osaksi Nytkyä, joka poikkeaa selkeästi tekijänsä muista projekteista.

Toistuvat Yllätykset ja Soul Valpio Band ovat olleet vähän huolettomampaa materiaalia tähän verrattuna. Itsekseen sitä menee kelat aina vähän syvemmälle, aikoinaan Aikapomminakin tunnettu artisti pohtii.

Levyn rehelliset ja päiväkirjamaiset tekstit herättivät Soul Valpiossa levynteon aikana hieman epävarmuutta. Millaista palautetta pitkän linjan tekijä uskoo saavansa uusimmasta hengentuotoksestaan nyt kun julkaisu on ulkona?

– Varmasti hyvää, sillä levy on kyllä hyvä. Kaikki ketkä ovat tähän asti sitä kuulleet ja käyneet ensimmäisillä keikoilla ovat diggailleet todella paljon. Itsellänikin on ihan vapautunut olo. Lentäkööt minne lentää.

Tekstien ohella Nytky eroaa myös äänimaailmaltaan melko paljon Soul Valpion aiemmasta tuotannosta. Tällä kertaa tuotantopuolella on mukana nimiä kuten Ruuben, Antisankari, Jaareh, Lexa-6000 ja Monma Beats.

– Soundi on modernimpaa, se on tuotu vähän enemmän tähän päivään. Sielukasta ja jazzia toimintaa se silti edelleen on, Soul Valpio lupaa.

Kesällä Soul Valpio pistäytyi Joniveljen kanssa Amsterdamissa Urbaanilegendan kolmannen jäsenen Jonne Kuusiston luona. Pidemmän aikaa melko matalaa profiilia pitänyt jyväskyläläinen rap-ryhmä on jo suunnitellut uutta triangelihyökkäystä.

– Meillä on kirjoitettu ja vähän demotettukin juttuja. Ensi viikolla Jonne on täällä Jyväskylässä, katsotaan mitä ja kuinka paljon saadaan aikaiseksi. Materiaalia tulee kun tulee, Soul Valpio toteaa.

Nytky on julkaistu diginä sekä vinyylinä. Ota pitkäsoitto kuunteluun alta!