”Some, sosiaalisuuden killeriäppi”: Jones ja Juju kannustavat laittamaan mobiilidatan pois päältä ja kohtaamaan ihmisiä muualla kuin somessa

Kaksikko haluaa ravistella ihmisiä irti liiasta somen käytöstä.

Kulutatko liikaa aikaa somessa? Mikäli tunnet piston sydämessäsi, niin ei hätää. Miljoonien muiden tapaan myös hämeenlinnalainen Jones jakaa saman tunteen kanssasi – sillä erotuksella, että hänellä on jopa uusi kappale aiheesta.

Trilluminati-kokoonpanossakin vaikuttava rap-artisti on julkaissut singlen nimeltä Some kiinni, jossa painitaan tasapainoisen some-käyttäytymisen haasteellisuuden kanssa. Parhaimmillaan tehokas työkalu muuttuu nimittäin turhankin helposti huomion tärkeämmiltä asioilta vieväksi turhakkeeksi.

– Huomasin voivani paljon paremmin, kun keskityin tapaamaan ystäviäni kasvotusten sen sijaan, että olisin ollut heihin yhteydessä vain somen kautta. Tämän kappaleen myötä haluankin rohkaista kaikkia laittamaan hetkeksi somen kiinni, ja koputtamaan suoraan kaverin oveen, Jones pohjustaa.

Mukana on myös melodisesta flow’staan tunnetun artistin Trilluminati-kollega Juju, joka sisäistää kappaleen sanoman omassa elämässään. Hän olikin sen ansiosta luonnollinen valinta feattaajaksi.

– Tunnemme toisemme hyvin. Tiesin, että hänellä on todennäköisesti sanottavaa tästä aiheesta. Juju on usein läsnä tilanteissa, eikä keskeytä juttua somen takia, artisti jatkaa.

Jones muistuttaa, että somen kautta haetaan usein huomiota ja itsetuntobuustia, mutta kommunikointi saattaa jäädä usein pintapuoliseksi. Lisäksi kännykän jatkuvan tarkkailun on todettu heikentävän ihmisen kognitiivisia kykyjä sekä keskittymistä, jotka ovat esimerkiksi töitä tehdessä ensisijaisen tärkeitä.

– Kannattaa laittaa mobiilidata pois päältä, kun jotain tärkeää on kesken. Itse varaan erillistä aikaa somelle noin kolmen tunnin välein, silloin kun sille muilta töitä liikenee aikaa. Silloin voin keskittyä myös niihin viesteihin paremmin. Mikäli jotain todella kiireellistä on ilmassa, ihminen kyllä soittaa!