Sosiaalisessa mediassa leimahti uusi räppibiiffi – mistä oli kyse?

Tiistaiaamu valkeni suomiräpin värikkäässä maailmassa orastavan kinan merkeissä.

Pirados-levy-yhtiön perustaja Kuisma kirjoitti tiistaina Facebookiin päivityksen, jossa hän kyseli korviinsa kantautuneiden huhujen perään. Niiden mukaan Kingfishin vastikään julkaisemassa Pakko flexaa -biisissä olisi ”dissattu” hänen levy-yhtiötään ja sen artisteja.

Kuvakaappaus Pirados Suomen Facebook-sivuilta
Kuvakaappaus Pirados Suomen Facebook-sivuilta

Päivityksen alle oli ilmestynyt mittava keskusteluketju, jossa kommentoijat heittelivät spekulaatioita puoleen ja toiseen. FUM.FI otti ja soitti tuoreimman beeffin eri osapuolille ja otti selvää, mistä on kyse. Ovatko Tasoi-yhtiön ja Piradosin artistit nokkapokassa keskenään vai onko käsillä vain sosiaalisessa mediassa tapahtunut rikkinäinen puhelin -efekti ja nippu väärinkäsityksiä?

– Sain pommitusta kaikkialta, että meistä olisi tehty dissibiisi. Yritin kuunnella kiireen keskellä kyseistä kappaletta, mutta en mä itse huomannut mitään dissausta. Ja koska niin moni soitti mulle, päätin laittaa Facebookiin ihan asiallisen viestin, lomaltaan vastannut Kuisma kertoo ja jatkaa, että hänellä ei ole koskaan mitään biiffiä kenenkään kanssa.

– En mä usko, että tässä on mitään pohjaa. Laitoin sellaisen asiallisen viestin Facebookiin, koska en jaksanut vastailla kysymyksiin siitä, miksi en reagoinut tähän. Kaikki odottivat mun reagoivan tuohon, mutta koin, että mun ei tarvitse tehdä sellaista.

Kuisman mukaan homma lähti hansikkaista siinä vaiheessa, kun keskusteluun liittyi asiaan kuulumattomia henkilöitä.

– Sitten siihen tuli tietysti löylynheittäjää, yks jos toinenkin. Mutta tämähän on showbisnestä.

Keskusteluun osallistunut Tasoi-artisti Djangomayn kertoi myös oman näkemyksensä tapahtuneesta.

– Ei tuossa mun mielestä ollut mitään sellaista, mitä Fisu olisi tehnyt väärin. Jos Fisu räppää, että ”elämänkouluräppiä ei täällä päin kuunnella”, niin tunnistavatko he itsensä siitä? Fisun Pakko flexaa -biisissä ei ollut mitään dissiä Piradosia kohtaan, Djangomayn toteaa.

Kuplivaa-sinkun taannoin julkaissut räppäri uskoo tietävänsä syyn siihen, miten suomiräpin biiffit saavat nykyään alkunsa.

– Jengi haluaa lietsoa riitoja. Mutta kaikki puhuu Tasoista, mutta Tasoi ei puhu kenestäkään. Voi myös olla, että jengi on kateellisia meille, koska löytyyhän tuolta aika paljon vihaajiakin. Tai ehkä tyypit ottavat tuollaiset läpät liian herkästi itseensä.

– Riidat syntyvät sosiaalisessa mediassa liian helposti, koska jengi käsittää asioita väärin. Ainoa aito räppibiiffi aikoihin on ollut MG:n ja Kuben välinen riita. Suomiräp oli kaksi päivää elossa, ja biiffit kuuluvat räppikulttuuriin, Djangomayn summaa.

Kingfish ei ollut tavoitettavissa kommenttia varten.

Jos tiistainen sanasota synnytti jotain, niin ainakin hauskan Hitler kuulee -videon, jossa Pirados kuulee Kingfishin uudesta biisistä.