Sosiaalisen median kohuistaan tunnettu Azealia Banks saapuu Suomeen

Suorapuheisena naisena tunnettu rap-artisti nähdään The Circuksessa uuden materiaalin ja näyttävän liveshown kanssa.

Kohua herättäneistä kannanotoistaan sekä tyylikkäistä musiikkivideoistaan tunnettu Azealia Banks saapuu ensimmäiselle Suomen-keikalleen syyskuussa. Uuden materiaalin kanssa keikkalavoille palaava Miss Bank$ ottaa Helsingin The Circus -yökerhon haltuunsa sunnuntaina 24. syyskuuta.

New Yorkin Harlemissa syntynyttä 26-vuotiasta Azealia Banksia pidetään yhtenä tämän hetken arvostetuimmista ja lahjakkaimmista naispuolisista rap-artisteista. Omaleimainen laulaja-lauluntekijä ja näyttelijä nähtiin esiintymislavoilla jo kymmenenvuotiaana ja ensimmäisen levydiilinsä hän sai XL Recordingsin kanssa 17 vuoden ikäisenä.

Azealia Banks on yksi harvoista mittavaan suosioon nousseista naisräppäreistä Nicki Minajin ja  Iggy Azelian lisäksi. Banksin todellinen läpimurto tapahtui vuonna 2011, kun hän julkaisi huippusuositun 212-singlen. Megahitti on kerännyt YouTubessa yli 130 miljoonaa katselukertaa ja Suomessa siitä on tehnyt oman versionsa Sini Sabotage.

Banksin tuotanto edustaa energistä urbaania musiikkia, joka ammentaa vaikutteita rapin ja R&B:n maailmasta sekoitellen mukaan myös modernimpia popin ja tanssimusiikin vaikutteita. Naisen tyyliä on verrattu muun muassa Missy Elliottiin, ja hänen musiikkivideoillaan on nähtävissä vaikutteita niin muotimaailmasta kuin hiphop-kulttuurista.

Multitalentti Banks nähdään lähiaikoina myös uudessa elokuvassa, joka kantaa nimeä Coco. Wu-Tang Clanin keulahahmon RZA:n ohjaaman musikaalielokuvan kuvaukset on juuri saatu päätökseen. The Circuksen keikka on Azealian kauan odotettu ensimmäinen Suomen-konsertti, sillä hän on joutunut perumaan kaikki kolme edellistä keikkaansa.

Ennakkoliput tapahtumaan myy Ticketmaster 35 euron lähtöhintaan. Lipunmyynti alkaa maanantaina 28. elokuuta klo 09.00