Soolouralleen palannut Pyhimys esittää tulevan albuminsa kannesta kanteen ennakkoon livenä

Tuleva albumi on nimeltään Tapa Poika.

Kahden vuoden tauolta soolouralleen palannut Pyhimys julkaisee kymmenennen albuminsa helmikuussa 2018. Uusi pitkäsoitto kantaa nimeä Tapa Poika ja se on artistin toinen Johanna Kustannuksen kautta julkaistava levy.

– Tapa Poika -albumin tekstisisältö alkoi muodostua sisäisistä dialogeista ja pohdinnoista. Olin epävarma hukassa oleva poikanen, joka haluaa tietää mitä hänen pitäisi tehdä. Musiikissa. Yhteiskunnassa. Elämässä. Olin myös oma adoptioisäni, joka rauhoitteli poikaa ja auttoi tätä näkemään kauemmas ja sitä kautta toteamaan hätäisen värisemisen turhanpäiväiseksi. Lopussa pojasta tuli isä, Pyhimys avaa.

Pitkäsoitto on mahdollista kuulla jo ennakkoon livenä, kun artisti esittää sen poikkeuksellisella erikoiskeikalla kannesta kanteen.

– Tässä kun ei kauheesti oo Pyhimys-keikkoja ollu, niin keksin sellasen idean, että pidetään harjotuskeikka, jossa testaillaan uusia biisejä salaa jossain pienessä mestassa. No se keikkamyyjä-Jussi (Laine eli J-Laini, toim. huom.) sitten keksikin, että eipä mitään, ku järkätään sen sijaan kunnon tapahtuma, oikeen once-in-a-lifetime spektaakkeli, jossa esitellään uusi, julkaisematon albumi elävänä elävälle yleisölle. Ja kun sitä tarkemmin ajatteli, niin olihan se ihan tuore idis tässä ikuisessa ikivihreiden uudelleenversiointien ja aikakausiltaan sykleissä vuorottelevan nostalgiabuumin kehässä. Kiinni veti, sanoin, artisti kertaa.

Keikkaa markkinoidaan nimellä TAPA POIKA Live (work in progress), joten millilleen loppuun asti hiottua kokonaisuutta ei kannata odottaa.

– Kokeillaan samalla visupuolta ja valoja yms., eli luvassa epävarmuutta ja haavoittuvuutta jykevissä puitteissa. Ja jos ei niin käy, että heitätte terävillä tomaateilla ja juoksen itkien pois lavalta, niin vedetään loppuun vielä setillinen vanhempia biisejä, että saadaan se sika pois säkistä, eikä jää harmittamaan jos uus levy onkin ihan paska, Pyhimys päättää.

All Day Agency järjestää keikan uudistuneessa Valkoisessa Salissa Helsingissä 18. marraskuuta. Liput keikalle tulevat myyntiin Tiketissä torstaina 12. lokakuuta klo 9. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä!