SMINI teki motivaatiobiisin naapurikyylien uhreille

SMINI on räppikentän tuore tulokas, joka lupaa tuoda peliin erityisesti piinkovaa naisasennetta.

SMINI julkaisi eilen toisen singlensä Motivated, joka kertoo liikaa naapureidensa tekemisiin keskittyneistä ihmisistä, jotka ovat aina puhumassa toisista negatiiviseen sävyyn. Kappaleella SMINI haluaa rohkaista ihmisiä olemaan välittämättä muiden puheista ja keskittymään sen sijaan itsensä motivoimiseen. SMINI:n ensimmäinen julkaisu oli Anna Palmun kanssa tehty Ninja Mood.

– Olen kirjoitellut biisejä pienestä saakkaa, mutta lopetin niiden tekemisen jossain vaiheessa, kun tarpeeksi monta kertaa kuulin, etten osaa laulaa. 2013 innostuin kirjoittamaan riimejä koulussa tehtyjen musiikkiharjoitusten myötä. Ruvettiin sitten luokkalaiseni kanssa kirjoittamaan yhdessä biisejä lähinnä huvin vuoksi. Pääsin ekaa kertaa studiolle vasta tänä vuonna, SMINI kertoo.

Hän kertoo haluavansa kääntää negatiiviset asiat positiivisiksi, mutta kirjoittavansa kuitenkin usein vihaisena.

– Kirjotan biisejä yleensä silloin, kun jotain isoa ja todella ärsyttävää on tapahtunut. Puran vihani paperille, kirjottaminen on auttanut mua monesti. Oon kirjoittanut biisini lähinnä itselleni, mutta monet on varmasti kamppailleet samojen juttujen parissa. Kai mä sitten haluan tehdä asenteikasta tsemppimusaa fiiliksiini samaistuville.

– Haluan myös tuoda musallani esiin sen, että on ok olla erilainen ja sanoa omat mielipiteensä, ja että on ok tuntea ja näyttää se. Lisäksi haluan julistaa ajatusta, että jos jotain oikeasti haluaa, ikinä ei saa luovuttaa!