Silkinpehmee heittää kotikaupungissaan erikoislaatuisen ilmaiskeikan

Video Kalliala

Uutta albumiaan valmisteleva artisti saa taustalleen livesoittimet.

Tampereella on keskiviikkona 29. elokuuta tarjolla astetta spessumpi keikka, kun Silkinpehmee esiintyy Amadeus Music Barissa biittien, akustisen kitaran ja cajónin säestämänä. Mikä parasta, koko setin pääsee kokemaan ilmaiseksi.

Ihan ensimmäistä kertaa pitkän linjan MC ei ole livesoittimien kanssa lavalla. Kalevan poika oli nimittäin mukana jo 2000-luvun alussa funk-kokoonpano Chemistryn keikoilla vierailevana vokalistina.

– Mähän oon fiilistelly jo nuoresta pitäen sellaista akustista meininkiä, ekana tulee mieleen Fugeesin Vocab-remix ja livet. Biitteihinkin vedän, mutta kitaristi ja cajónin soittaja blokkaa jotain biisejä ihan akustisiksi, Silkinpehmee pohjustaa.

Keskiviikon keikalta on lupa odottaa materiaalia esimerkiksi artistin viimeisimmältä soololevyltä. 


– Erityisesti Kuumapäinen on sellainen biisi, jonka haluun vetää vaan skeban ja perkkujen kanssa. Se on muutenkin nostamisen arvoinen träkki, jotenkin jäänyt liikaa muiden varjoon.

Monet muistavat Silkinpehmeen myös orgaaniseen soundiin luottaneen Leijonamieli & Putkimiehet -kokoonpanon keikoilta. Mutta miten livesoittimien kanssa esiintyminen eroaa räppärin näkökulmasta normaalista keikasta?

– Livesoittimien kanssa on ollut aina kiva vetää, siinä voi vapaasti lennosta muokata biisien rakennetta ja fiilistä. Putkimiesten kanssa keikkaillessa se oli just koko homman suola, uutta Basic V2 -albumiaan valmisteleva Silkinpehmee toteaa.

Keikka alkaa klo 22 ja paikalle on vapaa pääsy. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.