Sekavuoro: Tuottajat

Sekavuoro on FUM.fi:n uusi sarja, jossa urbaanin kentän altavastaajat vinkkaavat musiikki- ja kulttuurialan voimanaisia, tekijätyyppejä ja tärkeitä taustavaikuttajia.

”Imagine. We Create.”

Näin lupaa vastikään perustettu Storia Productions Oy – tuotantoyhtiö, jonka kaikki omistajat ovat naisia. Tarinan päähenkilöt ovat tuottajat Johanna von Hertzen ja Jessica Häyhä, joiden yhteinen yrittäjäntaival sai alkunsa Tuottajat-nimisestä dokumenttisarjasta, jota kaksikko teki Yle FOLKin rahoituksella kesällä 2016.

– Kiersimme yli 20 festaria ja tapahtumaa ja tutustuimme tuotantoihin sekä niiden parissa työskenteleviin ihmisiin. Tuottajat otettiin tosi hyvin vastaan niin yleisön kuin muiden tekijöidenkin keskuudessa, ja me saimme jo kesän aikana uusia työmahdollisuuksia. Olisi ollut hölmöä pysähtyä siihen paikkaan, kun jaksot julkaistiin, von Hertzen ja Häyhä kertovat.

Tapahtuma- ja ohjelmatuotannon lisäksi Storia Productions tarjoaa esimerkiksi artistimanagerointipalveluja. Yritys eroaa muista vastaavista erityisen laajalla ja asiakkaan tarpeisiin räätälöitävällä tarjonnallaan: artistit saavat yhden yrityksen alta koko paketin aina kiertuehenkilöstöstä stailaukseen ja someneuvontaan.

 

Kahden määrätietoisen naisen yhteistyössä päädytään riitatilanteisiin vain harvoin. Jos tulee erimielisyyksiä, voiton vie yleensä se, jolla on paremmat perustelut. Sen sijaan omaa ammattitaitoa ei miesvaltaisellakaan alalla ole juuri tarvinnut todistella:

– Eteneminen on pitkälti omasta asenteesta kiinni. Me ollaan avoimia sekä arvostetaan muiden työskentelyä. Paras tapa saada muut uskomaan itseensä on tehdä hommat hyvin.

Varsinaista syrjintää he eivät siis ole sukupuolensa takia kohdanneet, mutta jonkinlaista hämmennystä tulee toisinaan aiheutettua esimerkiksi keikkapaikoille pelmahtaessa.

– Työskentelyämme läheltä seurannut ihminen sanoi kerran: ”Te olette kyllä kuin pyörremyrsky. Pamahdatte paikalle, pistätte hommat rullaamaan, ja kaikki ihmettelee sen jälkeen hetken, että mikä oikein iski.”