Särre ja Prinssi Jusuf juonsivat ensin radiota ja freestyle-räppäsivät – nyt kaksikko on julkaisemassa yhteis-EP:n

Vuokko Salo

EP:n ensimmäinen sinkku julkaistaan huomenna.

Monsp records & Särren oma levy-yhtiö Rutilus julkaisevat yhteistyössä Prinssi Jusufin ja Särren yhteisprojektin Etelä VS. Itä -EP:n. Ensimmäinen singlelohkaisu EP:ltä kuullaan huomenna, kun Ruubenin biittiin tehty NAIKIT jalas tipahtaa suoratoistopalveluihin. Tuleva sinkku on kenkäbängeri, jossa on moderni 80-luvun estetiikkaa ylistävä räppimeininki.

Idea yhteislevytyksestä sai alkunsa, kun kaksikko juonsi syksyllä 2018 kuukauden ajan radio-ohjelmaa YleX:llä

“Me freestyle-räpättiin siellä radiossa ja kirjoitettiin siinä livenä paperille jotain konseptibiisejä ja heti räpättiin ne. Se oli tosi puhdistavaa parin tahmaisemman työprojektin rinnalla”, Särre kuvailee alkusysäystä.

Jostain syystä Prinssi Jusuf alkoi ilmestyä syksyllä Särren himaan ja miettimään sitä, että samanlaista vapaampaa hengaamista ja musan kuuntelua pitäisi harrastaa enemmän. Siitä alkoi puolen vuoden sarja päivän mittaisia sessareita Särren kotona, joiden aikana nauhoitettiin kotisohvalta käsin myös tämä EP.

Särre on Rutilus-levy-yhtiön kautta julkaissut viime aikoina mm. Adikian ja Kalle Kinoksen musiikkia sekä ollut itsekin taas pitkästä aikaa mukana räppäämässä esimerkiksi Rutilus-mixtapella. Prinssi Jusuf levyttää Monsp Recordsille, valmistelee uutta EP:tään ja julkaisi juuri Holleilla-sinkun Cavallini & Shrtyn kanssa.