Sanni haukkaa ison palan suomirockia uutuusohjelman avausjaksossa

Miltä maistuu uuden aallon punkrock päivitettynä uusimman aallon popiksi?

Sanni avaa tänään Anssi Kelan uuden musiikki- ja viihdeojelman ohjelman rohkeasti. Ei nimittäin liene liioittelua väittää Pelle Miljoona & 1980 -yhtyeen vuonna 1979 julkaiseman Tahdon rakastella sinua -kappaleen olevan yksi suurimpia suomirock-hittejä koskaan.

Anssi Kela ja isot biisit on TV5:n uusi ohjelmalanseeraus, jonka jokaisessa jaksossa yksi tunnettu artistivieras haastaa Kelan biisintekoon. Kummallakin muusikolla on tehtävänään versioida yksi legendaarinen kotimainen hittikappale. Artistivieraalla on kuitenkin etulyöntiasema: hän saa valita oman kappaleensa itse, kun taas Anssille versioitavaksi tuleva kappale on aina yllätys. Sarjassa kuullaan myös jokaisen rakastetun biisin tarina ja tavataan alkuperäinen esittäjä tai kappaleeseen liittyvä legendaarinen henkilö tai henkilöitä.

Onnistuneen lainabiisin salaisuus on saada kappale kuulostamaan omalta, kuitenkin alkuperäistä kunnioittaen. Sannilla on tunnistettava, oma tyylinsä, johon Tahdon rakastella sinuakin istuu ongelmitta. Jos hän olisi valinnut jonkun vähemmän tunnetun kappaleen samalta levyltä, luulen, etteivät kaikki olisi edes tajunneet ensikuulemalta kuuntelevansa melkein 38-vuotta vanhaa biisiä. ”Ihan sama Jeesus vai Allah, kun vaan saan olla sun alla” -tyylisten letkautusten tuomasta lisäarvosta voi kyllä olla montaa mieltä.

Tämän illan avausjakson toisena biisinä kuullaan ohjelmaa isännöivän Anssi Kelan versio Kikka-klassikosta Mä haluun viihdyttää. Paljon falsettia ja ähkimistä sisältävä variaatio tuo ensimmäisenä mieleen köyhän miehen Michael Jacksonin, mutta tuskin sitä on liian vakavissa fiiliksissä tehtykään.

Ohjelmassa tullaan Sannin lisäksi näkemään Lauri Tähkä, JVG, Ellinoora, Arttu Wiskari, Elias Kaskinen, Egotrippi ja Erin. Jokaisen jakson biisit julkaistaan aina sunnuntain ja maanantain välisenä yönä ennen illan jaksoa.