Sanan säilä heiluu taas Lahdessa – viikonlopun battle-tapahtumassa on tarjolla 300 euron voittopotti freestyle-osaajille

Rivo keikkaili aiemmin tässä kuussa myös Forssa Hip Fop Fest -tapahtumassa.
Jaakko Kylämarkula

Tapahtumassa nähdään useampikin Rap SM -voittaja.

Freestyle-harrastajien kannattaa suunnata tulevana viikonloppuna Lahteen, sillä mastokaupungissa on pitkästä aikaa tiedossa battlepainotteinen tapahtuma. Tripla Battle järjestetään nimensä mukaisesti Bar Triplassa lauantaina 29. syyskuuta.

Hiphop on talossa, ja paikan päällä nähdään tunnetuista freestyle-nimistä ainakin Niko NovaMC Samppa, IroninePure ja Rivo. Illan houstaa vuoden 2016 Rap SM -pronssimitalisti Tikki, joka toimii myös tapahtuman järjestäjänä.

Muun muassa Freerap-klubilla aikoinaan kunnostautunut Niko Nova tunnetaan muun muassa oman kotipaikkakuntansa Freestyle or Die -illoista. Savonlinnalainen MC Samppa taas muistetaan ehkä parhaiten osallistumisestaan X Factor Suomi -ohjelmaan. Sen sijaan Rivo, Pure ja Ironine ovat freestyle-räpin suomenmestareita vuosilta 2013, 2016 ja 2017.

Battleihin otetaan mukaan kaiken kaikkiaan 16 osallistujaa demojen tai statuksen perusteella, ja skabojen lopullinen voittaja valitaan tuomariäänestyksellä. Tuomaristossa istuvat tällä tietoa Ironine, Tikki ja Rivo. Voittajalle on luvassa 300 euron palkintopotti.

Lisäksi ohjelmassa on open mic ja Rivon oma livesetti. Forssalaisartistin viimeisimpiin julkaisuihin lukeutuvat Kotipoikii-niminen yhteistyöraita Kekkosen kanssa sekä Dominointia Part 3, joka löytyy edelleen Spotifyn Aitoa suomiräppiä -soittolistalta.

Liput tapahtumaan myydään ovella 7 euron kappalehintaan. Tsekkaa tarkemmat speksit täältä!