Saammeko esitellä: Turun faarao!

Robba on 22-vuotias gambialais-turkulainen räppäri, jonka debyyttisinkku Suoraa inee julkaistiin eilen perjantaina 21.10. FUM.fi otti selvää uudesta tulokkaasta, jolla on heti kättelyssä hallitsijan elkeet.

Robba on mielenkiintoinen uusi tekijä, joka ei halua rajoittaa itseään yhteen tyylilajiin. Hän kertoo tulevansa jatkossa operoimaan urbaanin musiikin kentällä laajalti; musiikista löytyy vivahteita aina g-funkista träppiin, moderniin clubisoundiin käärittynä.

Kerro vähän ensimmäisestä sinkustasi. Miten se on syntynyt, millainen tekoprosessi oli?

Siman Jussi ja biisin tuottanut ja sillä feattaava Kettu pyysivät mut studiolle, ja siinä sit jubailtiin ja kuuneltiin pari biittiä. Sieltä löytyi Suoraa inee -biitti, mihin oli demokertsi jo valmiina. Meno oli mun makuun, joten hyppäsin projektiin mukaan. Oltiin lauantaina kuvaamassa musavideo biisiin Stone Filmsin kanssa, ja pakko sanoo, että tuli hauska pätkä. Julkastaan se parin viikon päästä.

Suoraa inee on kunnon biletysbiisi. Aiotko jatkaa bailulinjalla vai tehdä biisejä myös vakavammista aiheista?

– Se on oikeastaan ensimmäinen biletysbiisi, jonka oon tehnyt, eikä se tule olemaan ainoa linja. Aion tehdä paljon erityylistä räppiä – en halua keskittyä vaan yhteen alueeseen tai aihepiiriin, vaan aion tehdä kaikkea mitä fiilaan.

Sanoit puhelimessa olevasi Suomen faarao, Kingfish taas julisti juuri olevansa Suomen kuningas. Miten te kaikki hallitsijat mahdutte samalle kentälle?

– Kaikki haluu rakentaa omaa valtakuntaa, ei siinä oo mitään väärää. Mä istun pyramidin huipul ja tarkkailen pelikenttää!

Millainen faarao olet? Mihin käytät valtaasi?

– Voittamaton, to spread love!

Asut Turussa. Millainen räppiskene siellä on?

– Skene voi hyvin! Tääl on paljon hyvii, nälkäsii räppäreitä, ketkä on alkanu pudottelemaan biisejä ja videoita ulos. Musta Hanhi, NCO, Rosvo, Hurjamayn, Vuahimayn ja monia muita. Suosittelen pitämään Turkua silmällä!

Mitä musiikkia/keitä artisteja itse fanitat?

– Viime vuosina on tullu paljon kuuneltua näitä TDE:n äijiä; Kendrick, Schoolboy Q, Ab-Soul ja niin edelleen, sekä sitten Beast Coast -jäbiä, kuten Flatbush Zombies, The Underachievers ja Joey Badass. Tänä vuonna oon fiilistellyt myös Anderson Paakin ja Chance the Rapperin uutta tuotantoa. Tietenkin vanhat legendat siihen päälle, ja on niitä reggae-artisteja myös soittolistoilla.

Mikä olisi elämäsi tunnaribiisi? 

Kendrick Lamari.

Entä mikä soi taustalla, kun astut sisään baariin ja otat tilan haltuun?

– Tän hetkenen hypebiisi Bruno Mars24K Magic. Head to toe so playa!

Mitä aiot tehdä musiikin kanssa seuraavaksi?

– Pitää grindii yllä ja tuoda uusii tyylei pöytään mahdollisimman usein ja näyttävillä visuaaleilla!

Minne asti aiot sillä päästä?

– Siihen pisteeseen, että räppielämä elättää – eli huipulle!