”Sä et tiedä mitä sä teet mulle, annan ikkunapaikankin sulle”: Kasmir fiilistelee ihastumista tuoreella kesähitillään

Kimmo Metsäranta

Kasmirin uusi single on nimetty yli puoli miljoonaa albumia myyneen suomalaisen laulajatähden mukaan.

Parhaillaan toista pitkäsoittoaan valmisteleva Kasmir laittoi tänään pihalle uuden erän omaleimaista purkka-souliaan Kaija-nimisen singlen muodossa. Kesäraidan tuotannosta vastaavat partasuun luottotuottajat Hank Solo ja Jonas W. Karlsson. FUM.FI kysyi kuulumiset useilla festareilla kesän aikana keikkailevalta artistilta.

Mistä sait idean Kaijan tekstiin? Pohjautuuko kappale omiin kokemuksiisi?

Koko teksti lähti liikkeelle ”annan ikkunapaikankin sulle” -lainista. Kaija on biisi arjen pienistä teoista, joilla näyttää että välittää toisesta.

Toisinaan ne arjen pienet teot saattavat viedä oman mukavuusalueen ulkopuolelle. Mikä on nolointa mitä olet tehnyt toisen puolesta suhteessa?

Kyseessä on aivan normaali asia, mutta silloin vähän nuorempana se tuntui todella vaivaannuttavalta. Kävin kaupasta hakemassa terveyssiteitä silloiselle tyttöystävälle.

Laulat kappaleessa ”mennään kattoon Kaijaa Hartwallin jäälle, nostan sut hartioille et näät sen”. Onko Kaija Koo itse kuullut kappaletta? Millainen reaktio hänellä oli?

En osaa sanoa, mutta kerroin hänelle tästä biisistä! Toivottavasti diggailee!

Olet nyt tekemässä seuraajaa esikoisalbumillesi AMK Dropout, joka sai ilmestyessään todella positiivisen vastaanoton. Artistien toista levyä sanotaan usein hankalaksi, onko omalla kohdallasi kakkosalbumin tekeminen tuntunut siltä?

Voi että. On ollu kyllä ollut melkoinen matka… Aloitettiin levyn tekeminen ilman mitään paineita, mutta sieltä ne kuitenkin salakavalasti hiipi mukaan. Haluan kuitenkin säilyttää mun julkaisujen kovan tason ja jos sen takia menee hieman normaalia enemmän aikaa, niin se on ihan ok!

Mitä tulevalta pitkäsoitolta on lupa odottaa? Onko levylle vielä tiedossa nimeä?

Luvassa on tietyllä tapaa hyvin samankaltainen albumi kuin AMK Dropout. Erotuksena se, että potikat on totaalisen kaakossa! Darkit biisit ovat darkimpia ja popit biisit popimpia. Oon ihan super super tyytyväinen albumiin. Nimeä sillä ei vielä ole!

Mitä kesääsi kuuluu keikkojen lisäksi?

Tehdään levy valmiiksi kesän aikana ja sitten lähden kuukauden mittaiselle L.A. -reissulle työn ja loman merkeissä. Muuten sit vaan kesäisen Helsingin fiilistelyä.