Who run it? Kube ja tämän yhteistyökumppanit tarttuivat isoksi ilmiöksi muodostuneeseen freestyle-haasteeseen – kuuntele!

Kube inspiroitui G Herbon freestylestä.
Jani Gerkman

Tuleekohan tästä trendi myös meilläpäin?

Yksi tämän vuoden isoimmista some-ilmiöistä rap-maailmassa on ollut chicagolaisen G Herbon alulle laittama Who Run It -freestyle-haaste. Three 6 Mafian vuonna 1999 julkaiseman samannimisen kappaleen biittiin on purkitettu jo useita freestyle-vetoja lukuisilta eri tekijöiltä.

G Herbon oma Who Run It -freestyle kuultiin alun perin maaliskuussa dallasilaisen K104-radiokanavan haastattelussa, joka lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Katso Instagram-video alta.

I WAS FUCKING WIT K104 IN DALLAS EARLY YESTERDAY

Henkilön G Herbo ✨ (@nolimitherbo) jakama julkaisu

Sittemmin G Herbo on julkaissut omalle freestylelleen virallisen videon. Ilmiö kasvaa edelleen, ja tässä vaiheessa haasteeseen ovat tarttuneet muun muassa 21 Savage ja A$AP Rocky. Lisäksi kappaleen alkuperäiset tekijät ovat paitsi kannustaneet tekemään raidasta omia freestyle-versioita niin myös itse tehneet sellaisia.

Esimerkiksi elokuussa Blockfesteille saapuva Juicy J on tehnyt DJ Paulin kanssa itse tuottamastaan kappaleesta oman remixinsä. Nähtäväksi jää, esittääkö Memphis-pioneeri sen kesällä Ratinassa.

Haaste on luonnollisesti huomattu Suomessakin. Ensimmäisinä tunnetuimmista kotimaisista tekijöistä biitille ovat sylkeneet Kube, Jakob ja Mari Johanna.

Kuuntele streetstylet alta. Lopuksi voit antaa äänesi mielestäsi onnistuneimmalle vedolle.

 Pakko sanoa, että epäilemme Kuben voittavan äänestyksen jo pelkän ”näille näyttelijöille pitäs antaa Emma-patsaan sijaan Jussi” -lainin takia… Heitä oma mielipiteesi kehiin alla!