Rujonpuoleisen Kallion kaupunginosan tapahtumia musiikissaan dokumentoinut rap-artisti jatkaa urakkaansa elokuvamuodossa

3rd Rail Music

Dokkarin ensi-ilta järjestetään luonnollisesti Kalliossa.

Helsinkiläinen rap-artisti ja Kallio Underground -kokoonpanon toinen osapuoli Jontti on jo parinkymmenen vuoden ajan dokumentoinut Kalliota tuotannossaan. Nyt dokumentointi jatkuu elokuvallisin keinoin artistin lyöttäydyttyä yhteen paikallis-tv:n ja lyhytelokuvien parissa työskennelleen Antti Hietasolan kanssa.

Kaksikon yhteistyön tuloksena hioutunut Kallio Helsingissä: retrospektiivinen dokumenttielokuva työväenkaupunginosasta painottuu alueen sosiaalihistoriaan. Dokkarissa seurataan Kallion värikkään ja monilta osin rankankin paikalliskulttuurin kehitystä aina talvisodan jälkimainingeista 1940-luvulta nykyhetkeen asti.

Elokuvassa ääneen pääsevät esimerkiksi punk-pioneeri Tumppi Varonen, useilla suomirap-julkaisuilla laulanut paljasjalkainen kalliolainen Sampsa Nuotio sekä kirjailija Ari Walden. Kallion alueen rikoshistoriaa tutkinut Johanna Ekman avaa laitakatujen elämänmenoa “pohjoispuolella siltaa”, Aleksis Kiven peruskoulun tarjotessa heijastuspinnan alueella tapahtuneille muutoksille. Dokumentti antaa myös paikallisista aktivisteista koostuvalle Kallio-liikkeelle puheenvuoron.

Kallio Helsingissä on osa Rivieran Kallio -kukkii tapahtumasarjaa ja se saa ensi-iltansa elokuvateatteri Rivierassa perjantaina 18. toukokuuta. Liput klo 19.45 ja 23.00 järjestettäviin näytöksiin on mahdollista ostaa täältä. Näytöksissä on paikalla elokuvan tekijöitä ja elokuvasalissa pyörivät musavideot johdattavat tunnelmaan. Rivieran baarin puolella soi Jontin laatima soittolista.

Tsekkaa dokumentin traileri alta. Ensi-illan Facebook-tapahtumaan pääset tästä.