Rovaniemeläinen huippulupaus Rosa Coste julkaisi ensimmäisen ep-levynsä

Milja Laakso

Ole varovainen -ep on nyt kuunneltavissa.

PME:n talliin liittynyt Rosa Coste julkaisi tänään ensimmäisen ep-levynsä nimeltään Ole varovainen. Kuuden kappaleen julkaisu on kaunis ja eheä kokonaisuus, jossa Costen laulu- ja kirjoitustaidot pääsevät esiin toden teolla. Rosa Coste on kertonut uudesta julkaisustaan seuraavaa:

”Ep:n nimi on isäni muistutus minulle, jota kannan mukanani pienellä varauksella. Mitä jos olen liian varovainen? Tämä EP kuulostaa minulta ja on minun tavoin monisävyinen – tämän kanssa ei tarvinnut varoa. Tämä on raikas tuulahdus kotimaisen musiikin vallitsevaan tilanteeseen. ”

Mukaan sisältyy myös aiemmin omana singlenään nähdyt Musta ja Kesken. Näistä jälkimmäisellä vierailee myös levyn tuotantoa hoitanut KähinäPate. Levyn fokuskappaleena toimii kuitenkin edellä mainittua päätösbiisiä edeltävä Hiukset, joka sai alkunsa keväällä 2020:

“Hiukset oli minulle raskas projekti. Tiesin että tämä biisi on tärkeä tehdä, en vain luottanut siihen aluksi. Demotin biisin ensimmäistä kertaa jo keväällä 2020, mutta kun tuottajani Kähinä pyysi minua kuvailemaan, mistä biisi tarkalleen kertoo, en yllättäen saanut itkultani sanottua mitään. Siitä alkoi kolme tuntia kestävä keskustelu rasismista, lapsuudesta ja kauneusihanteista – silloin myös meidän suhteemme syveni ja luottamus kasvoi älyttömästi. Ilman sitä hetkeä, tämä EP ei kuulostaisi tältä.”

Ole varovainen -ep on kuunneltavissa kokonaisuudessaan alta.