Rocktulokas Luukas Oja kritisoi ylikulutusta uudella kappaleellaan

YleX Läpimurto -listallakin noteerattu yhtye julkaisi uutta.

Kovaa nousukiitoa tekevä rockyhtye Luukas Ojan uudella kappaleeella on pari sanaa sanottavanaan aikamme ehkäpä suurimmasta ongelmasta, ylikulutuksesta.

Tänään 12. helmikuuta julkaistu Ostan, ostan -single kritisoi ylenpalttista turhan ostelua, jota moni harjoittaa sen monia haittavaikutuksia sen liiemmin miettimättä. Yhtyeen laulaja Iita Ylönen on kommentoinut uutta julkaisua ja sen sanomaa seuraavasti:

”Tykätään haastaa kuulijoita punastelemaan ja toki peiliin tarvii itsekin katsoa. Meidän kulutus on niin normia, että huomaamatta tulee tehtyä ihan naurettavia ostopäätöksiä, vaikka jokainen tiedostava aikuinen kyllä tietää kääntöpuolen. Tää laulu kyseenalaistaa, härkkii ja on se rasittava päällepäsmäri niissä hetkissä, kun miettii mitä iloa mäkkärin lelusta sais tai pitäiskö ostaa vielä neljäskymmenes muumimuki jo valmiiksi täyteen kaappiin, kun tuli taas uus hieno malli.”

Luukas Oja juhlistaa uuden singlensä julkaisua Seinäjoen MARS-festivaalin keikalla, joka pidetään 14. helmikuuta. Yhtye työstää parhaillaan myös ensimmäistä studioalbumiaan, josta saadaan tietää ja kuulla lisää myöhemmin. Luukas Oja valittiin hiljattain YleX Läpimurto -listan kolmossijalle, minkä lisäksi yhtye nappasi Indie Awards -ehdokkuuden Vuoden tulokas -kategoriassa.

Kuuntele uusi Ostan, ostan -kappale alta.