Rock-henkinen $now tekee tuloaan hiphop-skeneen – alternative-räppäri on mahdollista nähdä tänään ilmaiskeikalla Helsingissä

Ella Sihvonen

$now esiintyy tänään Live Nationin ja Slush Musicin iltaklubilla Tavastialla.

Onko modernin hiphopin ja black metallin mahdollista lyödä kättä päälle? Kyllä on, ainakin loviisalaislähtöisen $nown laajaa kiinnostusta herättäneen tuotannon perusteella. Englanninkielisen materiaalin tekemiseen keskittyneen rokkarin lähestymiskulma hiphopiin on poikkeuksellinen, ja se on tuonut jo nyt artistille suosiota ja joukon seuraajia.

The Old Fox -nimisessä kuppilassa Helsingin Punavuoressa istuu nuori mies tiukkoihin mustiin farkkuihin ja piikikkääseen kaulapantaan pukeutuneena. Ensisilmäyksellä voisi kuvitella, että hän on odottamassa suosikkiartistinsa heavy metal -keikan alkamista. Tarkemman tutustumisen jälkeen mieleen tulee kuitenkin nopeasti lausahdus koirista ja niiden karvoihin katsomisesta: silmissä näkyvä odotus onkin määrätietoisuutta ja palavaa halua tehdä omaa juttuaan.

$nown soundi koostuu monista eri elementeistä ja miehen tietämys musiikista onkin hämmästyttävän moniulotteinen. Tähänastisella urallaan hän on jo työskennellyt popin, black metallin ja useiden muiden eri tyylilajien kanssa. Sanomaltaan itsevarma, mutta samalla synkänpuoleinen artisti ei kursaile käyttää teksteissään voimakkaita ja välillä rajujakin ilmaisuja.

– Sanat eivät ole aina kuitenkaan tyhmiä hiphop-lyriikoita. Niiden taustalla on myös merkitys, $now avaa.

Live Nationin edustukseen kiinnitetty omalaatuinen artisti luonnehtii musiikkinsa olevan lähempänä rockia kuin esimerkiksi amerikkalaiskollegoidensa Lil Pumpin tai Travis Scottin tuotanto. Hän kuitenkin uskoo ja haluaa, että samat kuuntelijat voivat nauttia myös hänen musiikistaan. $nown mukaan kappaleiden sisältö heijastaa hänen henkilökohtaista elämäänsä ja historiaansa, josta hän ei kuitenkaan halua haastatteluissa puhua liikaa. Osa kappaleista taas on puhdasta ”turn up” -musiikkia, joka tähtää hauskanpitoon ja vapautumiseen.

Isossa nosteessa oleva tulokas haluaisi tulevaisuudessa työskennellä monien eri artistien kanssa sekä kiertää maailmaa festivaaleilla ja keikoilla. Mikään kiire hänellä ei kuitenkaan ole.

– Luulen, että kaikki haluavat työskennellä isojen nimien kanssa, mutta tällä hetkellä haluan vain kehittää itseäni.

$NOW:n materiaalin julkaisijana toimii monacolainen levy-yhtiö Subtone, jota artisti on ollut perustamassa ja jonka toiminnassa hän on vieläkin vahvasti mukana. Label pyrkii auttamaan ja nostamaan pinnalle uusia nimiä. Päällimmäisinä työlistalla on kuitenkin tuottaja DrkBoin kanssa yhteistyötä tekevän $NOW:n seuraavat julkaisut.

– Tulen julkaisemaan musiikkia Spotifyyn jatkuvasti ja sen lisäksi videoita. Lopulta teen mixtapen.

Snow voitti radiokanava YleX:n järjestämän Slush Music -kilpailun ja esiintyy tänään Live Nation Showcase x Slush Music -klubilla tänä iltana. Tapahtuma löytyy Facebookista täältä.

Uutisen on kirjoittanut Pop Median harjoittelija Samuli Rautiainen.