Riippumatosta takaisin kaduille – Mikael Gabriel palaa raa’an räpin pariin uudella EP-levyllään

Tasoi Recordsin CEO tuo esiin toisen ääripään itsestään.

Suomalaisten rap-nimien kärkikaartiin lukeutuva Mikael Gabriel päätti iskeä kilpailijoistaan ilmat pihalle julkaisemalla tänään uuden EP:n, joka kantaa nimeä 6K. Beyoncé-henkisellä taktiikalla ilman isompaa ennakkopromootiota julkaistu levy edustaa toista puolta artistista kuin viime kuussa ilmestynyt Riippumatto-kesähitti.

Midist-Miklu tulee bäkkiin. Suututetaan räppärit ja niiden fanit, Mikael Gabriel nauraa viitaten tuotantonsa streetimpään laitaan.

Tuore 6K EP sisältää anteeksipyytelemättömän nimikkoraidan lisäksi kappaleet Kyllä mä nään ja Vuoden mies. Projektin tuotannosta vastaa Last Night In Paris -kollektiiviin kuuluva Santeri ”MD$” Kauppinen, joka on tehnyt yhteistyötä esimerkiksi amerikkalaisen G-Eazyn kanssa. Osa kappaleista on nauhoitettu Los Angelesissa ja osa Mikael Gabrielin kotona Espoossa.

Pop-hiteillään suurelle yleisölle tutuksi tullut artisti nostaa tietoisesti 6K EP:llä esiin toista ääripäätä itsestään ja osaamisestaan.

– Mulla on jotenkin ollut pitkään sellainen fiilis, että jengi on unohtanut että mä räppään myös. Jengillä on sellainen fiilis että mä vaan lauleskelen kaikkia kivoja lastenlauluja. Kyllä mussa on se räppiäijäkin vielä!