Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on täällä taas – kuuluuko uutuuskappaleessa vaikutteita Justin Timberlakelta, The Black Eyed Peasilta tai Kanye Westiltä?

Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana Helsingin Kulttuuritalolla.
Joni Sarkki

Kokoonpano julkaisi toisen singlen kolmannelta albumiltaan.

Jazzia ja hiphopia omaleimaisesti ja taidokkaasti yhdistelevä Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana julkaisee kolmannen albuminsa perjantaina 28. syyskuuta. Pidä valot päällä -nimiseltä levyltä on julkaistu jo aiemmin singlelohkaisu Ootsä valmis, ja nyt tarjolla on toinen ennakkopala Kohtalo-singlen muodossa.

– Kohtalo-biisin musiikillisina esikuvina ovat olleet muun muassa Justin Timberlake, Black Eyed Peas ja Kanye. Kuten usein RTBB&JS:n kanssa, musiikki lähtee elämään omaa elämäänsä kun solistit ja bändi ottavat tilanteen haltuun. Oikeastaan juuri tän tyylinen yhdessä tekeminen on ihan paras juttu musahommissa ylipäänsä, Valtteri Laurell Pöyhönen kommentoi tiedotteessa.

Pidä valot päällä -albumin materiaali on muodostunut tuttuun tapaan Valtteri Laurell Pöyhösen, Palefacen, Redraman ja Tommy Lindgrenin yhteistyönä. Tällä kertaa tuotantotiimissä on ollut mukana myös urbaanin popmusiikin moniosaaja Minna Koivisto.

Lopputuloksesta lupaillaan aiempaa sähköisempää ja modernimpaa soundia kokoonpanon perusolemusta unohtamatta. Kahdeksan raidan mittainen pitkäsoitto ilmestyy kahdesta aiemmasta albumista poiketen yhtyeen rumpalin Jaska Lukkarisen omalla JASKAA-levymerkillä.

Kuuntele Kohtalo alta. Keikalla Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana on mahdollista nähdä syksyn mittaan useammallakin paikkakunnalla uuden konserttisalikiertueen merkeissä:

12.10. Logomo, Turku klo 19

13.10. Sellosali, Espoo klo 15

13.10. Sellosali, Espoo klo 19

18.10. Jyväskylän Paviljonki klo 19

19.10. Kuopion Musiikkikeskus klo 19

20.10. Tampere-talo klo 19

26.10. Savoy-teatteri, Helsinki klo 19

27.10. Savoy-teatteri, Helsinki klo 15

27.10. Savoy-teatteri, Helsinki klo 19