Tästä ei enää kotimaisen rap-julkaisun feattien määrä nouse – Rekamin tuottajalevy on kuin suomalaisen hiphopin Bilderberg-kokous

Janne Pajunen

Rekami kutsui kotimaisen rap-kentän keskeiset tekijät koolle.

KPC Records -kuvioista tunnettu jyväskyläläinen Rekami eli Lauri Pihlman on tällä hetkellä viimeistelemässä Pihlderberg-tuottajalevyään, joka julkaistaan syksyllä. Levy tulee ulos Monsp Recordsin kautta.

LX-Beats -nimelläkin tunnetun artistin uutuuslevyn vierailijalista on monipuolisuudessaan täysin omaa luokkaansa aiempiin kotimaisiin tuottajalevyihin verrattuna. Vierailijalista on poikkeuksellisen pitkä, sillä levyllä kuullaan lähes neljääkymmentä kotimaista rap-artistia. Tässä kohtaa kannattaa vetää keuhkoihin kunnolla happea, sillä kohta harrastatetaan namedroppailua ihan tosissaan.

Valmiina? OK, eiköhän aloiteta…

Gettomasa. Are. Kriso. Joniveli. Asa. Sere. Tommishock. Jussi Kuoma. Bege. Joosu J. Soul Valpio. Eetee. Julma H. Rosvo. Haamu. 2nen. Altis. Tapani Kansalainen. Superjanne. DeezyDavid. 6mäki. Opaali. Paleface. Stepa. Ode. Kosola. Silkinpehmee. Nikke Ankara. Solonen. Aina. Iso H. Rhyi. Huge L. Juno. Hannibal. Laineen Kasperi. Stig. Skandaali.

Huh! Ei liene tippaakaan liioiteltua sanoa, että jo pelkän featuring-listan perusteella kyseisestä julkaisusta muodostuu takuulla yksi suomalaisen hiphopin tämän hetken odotetuimmista julkaisuista.

Rekami itse kuvailee projektia kotimaisen rap-kentän johtajien aiemmin salassa pidetyksi kokoukseksi, mihin salamyhkäisiltä Bilderberg-kokouksilta inspiraationsa saanut levyn nimikin viittaa. Vastakkainasettelut alagenrerajojen tai sukupolvien osalta on unohdettu kokonaan ja levyllä kuullaankin runsaasti yhdistelmiä, joita ei ole aiemmin kuultu samalla kappaleella.

Esimerkkinä tästä toimii levyn ensimmäinen singlelohkaisu Kaikkee on, jossa kolme eri sukupolvea toimittavat tinkimättömän bängerin. Perjantaina 8. kesäkuuta julkaistavalla raidalla ovat mukana Rosvo, Joosu J, Tommishock ja 6mäki. Kappaleesta on kuvattu myös video.

Levystä tekee keskimääräistä spessumman muutamat muutkin erikoiset kohtaamiset. Muun muassa parinkymmenen vuoden ajan toisensa tunteneet Hannibal ja Laineen Kasperi ovat levyllä ensimmäistä kertaa yhteisellä biisillä. Lisäksi kappaleessa Suut kii iskulinjoja viskovat yhdessä Kosola, Rekami, Juno ja Huge L. Yhtä lailla historian siipien havinaa edustaa 2000-luvun alussa Terroristereota repanneiden Joniveljen ja Skandaalin yhteistyöraita, jollaista ei ole kuultu vuosikymmeneen.