Rekamin tuoreella biisillä kohtaavat suomiräpin sukupolvet

Janne Pajunen

"Biisin nimi tulee Charlie Zelenoffista, joka on omien sanojensa mukaan maailman paras nyrkkeilijä."

Viime vuoden joulukuussa massiivisen Pihlderberg-tuottajalevyn julkaisseen Rekamin julkaisutahti pysyy tiiviinä. Viimeisimpänä Aren kanssa tehdyn Kotikentällä-singlen jälkeen vuorossa oli viime viikolla julkaistu Zelenoff, joka löytyy nyt digialustoilta.

Vierailijalista tälläkin julkaisulla on tuhti. Mukana biisillä on arvostettu oman tiensä kulkija Huge L sekä UG-legenda Eino Antiwäkki, jonka fiitin saaminen on yksi maailmanhistorian vaikeimpia tehtäviä. Edellisen kerran Eino vieraili Rekamin biisillä 13 vuotta sitten.

Ääneen pääsee myös Hazard, hallitseva rapin Suomen mestari ja Rekamin mukaan yksi lupaavimmista nuorista artisteista. Paketin kruunaavat myös nuoremman polven edustajat Mactopias ja 2nen. Zelenoffilla siis jatketaan Pihlderbergistä tuttua sukupolvien välisen kuilun siltaamista.

Gettomasa tutustutti Rekamille edesmenneen Nipsey Husslen tuotantoa n. vuosi sitten ja tämä on vaikuttanut siihen, että uusista biiseistä löytyy aiempaa enemmän myös länsirannikolta tuttuja elementtejä.

”Biisin nimi tulee Charlie Zelenoffista, joka on omien sanojensa mukaan maailman paras nyrkkeilijä. Totuus on hieman toinen ja kovista puheista huolimatta Zelenoff on tunnettu nettivideoista joissa hän uhoaa kollegoilleen, lyö nyrkkeilysalissa pahaa aavistamattomia sparrauskavereita silloin kun he vasta valmistautuvat. Hän itse pitää kirjaa näistä ”sparrausvoitoista” ja julistaa tyrmäysvoitoiksi kaikki enemmän tai vähemmän suckerpuncheiksi lukeutuvat yksittäiset iskunsa. Moni räppäri julistaa olevansa myös paras koskaan ilman totuuspohjaa”, Rekami avaa biisiä.

Zelenoff-sinkun kuulet alta.