Rehtivee julkaisi tuplasinkun – mukana kunnon tykitystä ja syvällisempää tulkintaa

Leo Korhonen

Sinkun Peilitalo-biisistä julkaistiin myös musiikkivideo.

Jyväskyläläinen räppäri ja tuottaja Rehtivee julkaisi tänään keskiviikkona uuden tuplasinglensä Överdogin kautta. Julkaisulla kuullaan perinteisen Rehtiveen lisäksi pohdiskelevampaa ja syvällisempää soundia. Rehtivee on aiemmin vaikuttanut Area52 -yhtyeessä.

Julkaisun ensimmäisen kappaleen Peilitalo lyyrinen konsepti on ollut artistilla mielessä jo vuosia. Kappaleella Rehtivee pohdiskelee ihmispersoonan moninaisuutta pitkän kaavan kautta. Introspektisiä sanoituksia komppaa rennolla rumpukonesaundilla ja syntikoilla höystetty instrumentaali. Kappaleesta julkaistiin myös musiikkivideo Youtubeen.

”Peilitalo kertoo ihmisten monista puolista, ja siitä miten ihmiset korostaa vaan omasta mielestä parhaita puoliaan, ei uskalleta näyttää kokonaan ketä ollaan”, artisti summaa.

Tuplasinkun toinen kappale Viiskauttaviis palaa Rehtiveen juurille ja toimii vähemmän vakavana vastapainona julkaisun A-puolelle. Nälkäistä flowta, räpistä räppäämistä ja punchlineja komppaa ujeltavialla leadeilla ja scratcheillä höystetty räppibiitti. Rehtivee kertoo biisistä seuraavasti:

”Halusin julkasta tän vastapainona Peilitalolle, koska tuntuu et heti jos julkasee biisin joka ei ole samanlaista mitä on totuttu kuulemaan, niin lytätään samantien.”

Katso Peilitalosta julkaistu musavideo alta.