Redrama haastoi tunnetut kasvot esittelemään omat arjen tukipilarinsa

Janita Autio

Maailman mielenterveyspäivää vietetään keskiviikkona 10. lokakuuta.

Viime aikoina etenkin Ricky-Tick Big Band & Julkinen Sana -kokoonpanon tiimoilta esillä ollut Redrama julkaisi hiljattain myös uutta soolomateriaalia. Nyt englanninkielisen Light-singlen tiputtanut suomenruotsalainen rap-artisti haluaa suunnata valokeilan kohti arjen tukipilareita.

Redrama kokosi yhteen joukon tunnettuja kasvoja, jotka kertovat yhdestä itselleen tärkeästä henkilöstä ja pohtivat tämän henkilön vahvuuksia tuoreella videokoosteella.

– Light-kappale sai alkunsa siitä kun tyttöystäväni tuki minua vaikeana aikana ja muistutti että minussa on valo sisällä, joka ei sammu vaikka olisi rankkaa. Halusin omistaa kappaleen jokaiselle arjen tukipilarille ja haastaa ihmisiä kertomaan tarinoita omista tukipilareistaan. Mielenterveysseura tekee todella tärkeää työtä ja on mahtavaa olla yhdessä hyvällä asialla, Redrama kertoo tiedotteessa.

Video on toteutettu viestinnällisessä yhteistyössä Suomen Mielenterveysseuran kanssa. Mukana ovat Radio Novan Oku Luukkainen ja Esko Eerikäinen sekä tubettajapariskunta Maria ja Tommi Kangaskortet. Heidän lisäkseen videolla nähdään toimittaja, body positive -aktivisti ja tubettaja Tytti Shemeikka parhaan ystävänsä Sonjan kanssa.

Videon ytimessä on Maailman mielenterveyspäivän sanoma, jonka mukaan jokainen on tärkeä juuri sellaisena kuin on.

– Kuka tahansa meistä voi välillä uupua arjen haasteissa tai vaikeissa elämäntilanteissa. Silloin on paikallaan esittää itselleen kysymyksiä: miten viimeksi jaksoin, kun minulla oli vaikeaa? Kuka oli se ihminen, joka tuki minua silloin? Kenen kanssa voisin nyt jutella? Mitkä asiat helpottavat minua tai voivat tuoda tilanteesta huolimatta iloa ja valoa elämääni. Jokaisella on omat vahvuutensa, Mielenterveyspäivän projektipäällikkö Mielenterveysseurasta Jutta Kajander sanoo.

Maailman mielenterveyspäivän viettoon voi osallistua valaisemalla esimerkiksi oman kodin ikkunoita vihreällä mielenterveyteen edelleen liitettävää stigmaa vastaan. Somessa samaa sanomaa voi levittää tunnisteilla #mindpride ja #vihreaavaloa.