Räppiveljekset tekivät paluun: ”Me emme ammu mitään varoituslaukauksia!” Kuuntele uusi sinkku

Kuva: Lauri Laukkanen

Kauhasen veljekset Tuomas ja Simo hiippailivat puskista takaisin suomiräppiskeneen, sillä kaksikon muodostama Näkökulma teki paluun uuden biisin myötä.

YleX kyseli syksyllä lukijoiltaan, minkä räppiaktin pitäisi palata takaisin. Ja listalta löytyi myös Näkökulma. Nyt fanien pyyntöön on vastattu uudella biisillä, joka sai nimekseen Kausi.

– Tämä ajatus paluusta oli sellainen, jota pyöriteltiin parin vuoden ajan. Mietimme, että voisimme taas tehdä jotain. Nyt oli mulle hyvä väli tässä soolosinkkujen välissä, niin päätimme painaa ulos tällaisen, Tuomas Kauhanen kertoo FUM.FI:lle.

Kauhanen räppää biisillä soolosinkuistaan poikkeavalla tavalla, sillä mies sylkee paikoin todella aggressiivisesti. Onko hän eri tyyppi, kun tekee hittisinkkuja ja Näkökulmaa?

– En ole eri tyyppi. Sama tyyppi, mutta kolikon eri puolet. Näkiksen biisit ovat erilaisia. Toteutan tässä niitä ambitioita, joita en voi soolona toteuttaa, Kauhanen toteaa.

– Mä tykkään tehdä raaempaa hc-räppiä ja punchline-biisejä. Rakastan mennä sinne koppiin ja vain räpätä. Se on vapauttavaa, mutta mulle molemmat projektit ovat yhtä tärkeitä.

Näkökulma tuli takaisin uudella sinkulla, mutta onko luvassa enemmänkin materiaalia joskus hamassa tulevaisuudessa?

– Julkaisemme yhden biisin kerrallaan. Meillä on valmiina tuollainen kourallinen kappaleita, mutta mistään levystä on liian aikaista puhua. Tämä on kivaa puuhaa, joten en näe, miksi emme julkaisisi enempää biisejä, Kauhanen paljastaa.

– Näkis on sille vanhemmalle ikäpolvelle, joka ei syty uuden sukupolven träpistä. Se vanhempi sukupolvi haluaa aitoa räppiä, mutta täytyy muistaa, että tämä ei ole mitään nostalgista fiilistelyä, vaan tähän päivään päivitettyä räppiä. Teemme tätä niin, että tämä on freesiä eikä retroilua.

Miksi Näkökulma hiipi takaisin kuin varkain?

– Se oli tarkoituskin. Me emme ammu mitään varoituslaukauksia, vaan tullaan täysillä sisään. Tämä on räppiä.