Räppiveljekset julkaisivat uuden sinkun – perustuu omakohtaisiin kokemuksiin: ”Fiktion takana on aina faktaa”

Lahdesta ponnistavat räppiveljekset Ideaali ja Jay Who? julkaisivat uuden sinkun nimeltään Purkkarit, joka vie kuulijat 90-luvun lopun ja 2000-luvun alun high school -rokkifiiliksiin.

Ideaalin mukaan mieheltä löytyy vielä muutamat purkkarit varaston kätköistä, mutta ”ne tuskin sopivat enää”. Mies kertoi FUM.FI:lle, että suunnitellessaan uutta biisiä, miehet miettivät, kuinka hauskaa on tehdä mimmibiisejä, mutta nyt veljekset halusivat tehdä homman pienellä lisätwistillä maustettuna.

–  Mietittiin kimpassa, millaisia hankalia tapauksia tässä elämän varrella on tullut tavattua ja treffailtua. Ja löytyihän niitä esimerkkejä! Tultiin myös siihen tulokseen, että vaikka homma olisi voinut toimia muuten, molemmat ponnistivat niin erilaisista lähtökohdista, joten suhteet kariutuivat yleensä siihen.

– Kummallakaan meistä ei tullut mieleen, että biisejä olisi hirveämmin tehty tällaisesta näkökulmasta, joten päätimme tarttua tähän aiheeseen. Vaikka Purkkarit on mimmibiisi, se kertoo erilaisuudesta ja siitä, että toimeen voi tulla, vaikka hyvinkin erilaiset maailmat kohtaisivat toisensa.

Ideaali ei pelkää, että biisin kohteet tunnistaisivat itsensä rivien välistä.

– Hyvin vaikea lähteä sanomaan, tunnistaako joku itsensä. Mutta tämä on kuitenkin tehty tosi hyvällä fiiliksellä, vaikka onhan jokaisen fiktion takana aina ripaus faktaa. Nämä tapaukset on kuitenkin laajennettu yleismaailmallisiksi, joten tuskin kukaan pahoittaa mieltään.

Musiikillisesti biisi on kumarrus 2000-luvun alun high school -soundeille, sillä lisämaustetta tuo  Santa Cruz -bändin nokkamies Archie Kuosmasen kitarasoolo.

– Archien soitto tuo mukaan sellaista hyvää Slash-fiilistä, ja totta kai miestä oli hyödynnettävä, kun käytössä oli tällainen kitaravirtuoosi.

Ideaali ja JayWho? ovat nyt aktivoituneet vahvemmin kuin hetkeen, sillä miehet aikovat tehdä musiikkia kovemmalla sykkeellä kuin aiemmin.

– Olemme vääntäneet koko syksyn uusia biisejä, joten nyt ei ole luvassa yhtä pitkää breikkiä kuin esimerkiksi ennen edellistä sinkkua. Uusia kappaleita on luvassa hyvään tahtiin tässä lähitulevaisuudessa. Sen lisäksi aktivoidumme myös keikkarintamalla.

Myös Lahti United -projekti on hyvällä mallilla.

– Sielläkin on selkeästi enemmän pöhinää. Sen nipun kanssa homma toimii parhaiten, kun sovimme tasan yhden päivän, tapaamme, teemme kaiken samalla istumalla ja pistämme biisin ulos. Se deadline pitää olla, jotta saamme asioita aikaiseksi. Seuraavan biisin kasaamispäivä on jo sovittuna.

Tsekkaa Ideaali ja Jay Who? -kaksikon Purkkarit yltä!