Rap SM Freestyle Battle järjestetään jälleen marraskuussa – Nosturissa nähdään samassa yhteydessä R.A. the Rugged Man, A-F-R-O sekä huipputason turntablism-osaamista

Rap SM järjestetään tänä vuonna jo 20:ttä kertaa.

Vuoden 2017 Rap SM Freestyle Battle -kilpailut järjestetään perjantaina 3. marraskuuta Helsingin Nosturissa. Tapahtuman tuomareina toimivat tällä kertaa kolminkertainen Rap SM -voittaja MC Kajo, kaksinkertainen Suomen mestari Altis sekä viime vuoden voittaja Pure. MC Kajo ja Altis vetävät paikan päällä myös omat keikkansa. Aiempina vuosina juontajana toimineen Jussi Ridanpään tilalla nähdään Rivo, joka voitti kisat vuonna 2013. Kilpailumusiikin tekee tuttuun tapaan DJ BassTone ja kotimaisena DJ:nä toimii DJ Mel-3. Lisäksi tiedossa on ulkomaisten artistien keikkoja, sillä Nosturiin saapuvat R.A. the Rugged Man, A-F-R-O sekä DJ Shortkut ja DJ Access.

Illan erikoisvieraista yhdysvaltalainen R.A. the Rugged Man tunnetaan suorapuheisena rap-artistina, tv-kommentaattorina, käsikirjoittajana, ohjaajana ja näyttelijänä. Pitkän linjan tekijän tuorein studioalbumi Legends Never Die julkaistiin huhtikuussa 2013 ja se sai loistavan vastaanoton. A-F-R-O eli All Flows Reach Out voitti R.A. the Rugged Manin järjestämän rap-battlen Definition of a Rap Flow vuonna 2014. Sen jälkeen artisti on tehnyt yhteistyötä muun muassa DJ Premierin ja Talib Kwelin kanssa sekä esiintynyt esimerkiksi The Tonight Show:ssa.

DJ Shortkut on jäsen kolmessa ikonisessa DJ-kollektiivissa, joita ovat Invisibl Skratch Piklz, Beat Junkie Sound ja Triple Threat DJ’s. Turntablism-taituri työskentelee myös Erykah Badun kiertue-DJ:nä. DJ Access sen sijaan on saksalainen vastine amerikkalaiskollegalleen ja todellinen vinyylimaisteri. Kaksikko tulee soittamaan Nosturissa niin yhdessä kuin erikseen sekä muun muassa pronssi- ja finaalibattleissa.

Rap SM -ennakkoliput ovat nyt myynnissä Ticketmasterissa sekä Rap SM -verkkokaupassa. Rap SM -kilpailusäännöt, ilmoittautumislomake sekä muut lisätiedot löytyvät täältä.