Rähinä Recordsin uusin artistikiinnitys on siskosten muodostama duo

Rähinä Records

Fintelligensin ja Kapasiteettiyksikön jäsenten perustama levy-yhtiö jatkaa artistirosterinsa laajentamista.

Rähinä Records on viime aikoina kunnostautunut sainaamalla listoilleen uusia artisteja kuten Ike, Negatiiviset Nuoret ja Nelli Matula. Nyt tulokkaiden lista saa jatkoa, sillä levy-yhtiö on tehnyt diilin HALKO-nimisen duon kanssa.

Kokoonpanon muodostavat siskokset Hanna Halko ja Rauha Halko, joista edellämainittu laulaa ja jälkimmäinen räppää. Musiikin parissa kaksikko on paiskinut töitä jo pitkään. Noin neljä vuotta sitten he päättivät aloittaa yhteisen materiaalin tekemisen sekä säännölliset esiintymiset open mic -illoissa. Tämän jälkeen uusia kappaleita onkin ollut työn alla lähes joka päivä.

Ensimmäisen kappaleen tytöt tekivät kahdestaan jo ala-asteikäisinä. Molemmat ovat lapsesta asti rakastaneet laulamista ja esiintymistä, minkä vuoksi open mic -iltoihin osallistuminen tuntui luontevalta. Iltoja silmälläpitäen HALKO tahkoikin uutta tuotantoa esitettäväksi melkein viikottain. Lopulta kesällä 2016 Hanna ja Rauha alkoivat keskittyä musiikintekoon määrätietoisemmin tähtäimessään muokata harrastuksesta työ.

Rähinä Records kiinnostui kaksikosta tyttöjen YouTubeen lataaman materiaalin perusteella. Siskosten ensimmäinen single Vegas julkaistaan torstaina 4. toukokuuta.