”Rahaa tulee klubeilt joten klubeil pitää ravata” – Gasellit julkaisi uuden kappaleen

Tero Ahonen

Kiertue-elämä ottaa ja antaa, tuumailee Gasellit.

Koronarajoitukset palaavat koettelemaan yöelämän sietokykyä, mutta sehän ei estä Gaselleja julkaisemasta kappaletta nimeltään Disko.

Eilen päivänvalon nähnyt kappale on järjestyksessään kolmas julkaisu tulevalta kuudennelta albumilta. Keikkaelämän rankkuudesta räpäyttelevän kappaleen julkaisuajankohta ei ole nimensäkään puolesta ehkä se kaikista otollisin, minkä tekijät ovat tiedostaneet itsekin tiedotteelle antamassa lausunnossaan:

”Hallitus asetti äsken uusia rajoituksia yökerhojen aukioloajoille. Ajankohta diskoihin sijoittuvan kappaleen julkaisulle taitaa olla siis huonoin mahdollinen. Noh… Nyt on myöhäistä perääntyä.

Todella kurjaa nähdä työpaikkojemme ja toisten kotiemme taloudellinen kurimus, joskin rajoitukset ovat kuitenkin yhteisen edun mukaisia. Tsemppiä kaikille tapahtuma-alan tekijöille – Me tullaan vielä!

Itse kappaleen taustoista Gasellit on puolestaan kertonut näin:

”Viime talvena tämän kaltaisista tilanteista pystyivät uneksimaan vain synkimmät oraakkelit ja etevimmät ennustajat.  Meillä sen sijaan oli täysi hönkä päällä, me asuimme diskoissa. Niinkin mukavaa kuin musiikin esittäminen livenä on, oli meille siunaantunut niin paljon bileitä, että alkoivat pursuta korvista ulos. Siitä katkeransuloisesta kiertueesta syntyi tämä kappale.”

Mikäli Disko on siis syystä tai toisesta yhä katsastamassa, voi asian korjata hyvin näin lauantainkin alla napauttamalla kappaleen kuunteluun alta.