Raakaa ja leikkaamatonta – Majuri julkaisi yllätys-mixtapen: ”Kyllä tässä omiakin korvia punoittaa!”

Majuri teki keskiviikkoiltana yllättävän liikkeen, kun miehen Soundcloud-tilille ilmestyi Suo, Kuakka ja Jussi -niminen mixtape.

Majakka/Majuri ja Aajee puskivat 2000-luvun puolivälin kieppeillä valtavia määriä erilaisia kappaleita, demoja ja freestyleja, joista Majuri, uskollisten fanien avulla, on koostanut soittolistan, joka saa kokeneemmankin räppidiggarin punastumaan.

Soitimme Majurille.

– Mulla on muutamia noita vanhempia biisejä pyörinyt YouTubessa, mutta mua on vuosia kalvanut se, että mulla oli koti-PC, joka hajosi. Heitin sitten koneen kovalevyineen päivineen roskiin, ja samalla sinne menivät kaikki studioissa tehdyt biisit ja demot, Majuri muistelee.

– Sama juttu oli Skemin Open Recordsilla ja Turnin’ Recordsilla tehtyjen biisien kanssa. Tuohon aikaan ei tulevaisuutta paljon mietitty. Demoja kohdeltiin todella huonosti. Nyt mulle tuli sellainen nostalgiafiilis ja mietin, että vittu olisi siistiä saada noita vanhoja biisejä haltuun.

Tässä vaiheessa Majuri pisti viestiä faneilleen sosiaalisen median kautta ja yritti saada haltuunsa joitain vuosia sitten tehtyjä kappaleita.

– Oman pagen kautta aloin kysellä core-faneiltani, jos jollakin olisi noita tallella. Yks parivaljakko, Pyry ja sen kaveri, otti yhteyttä ja kertoi, että heillä on tallessa biisejä. Ja siellä oli paljon sellaista, mitä en itse enää löytänyt. He olivat rakentaneet tuollaisen mixtapen, jonka lähettivät sitten mulle zippinä.

Suo, Kuakka ja Jussi -kokonaisuus sai Majurin innostumaan, joten mies on suuntaamassa seuraavaksi Cosmic Studiosille etsimään siellä tehtyjä kappaleita, joista räppäri aikoo kasata jatko-osan.

– Tavallaan olen ylpeä, että tässä on saanut nauhoittaa oikeissa studioissa, vaikka ne platinalevyt ja stadionit ovat jääneet saavuttamatta. Noita kuunnellessa tuli sellainen nostalginen fiilis, että tässähän ollaan ihan kokeneita kettuja.

– Totta kai se laatu on joissakin ihan paskaa, ja joissakin biiseissä lyriikat kuumottivat omakin korvia, mutta se oli sen ajan henki. Me oltiin sen ajan 2.0. Oli pelipaitaa, lenkkaria ja lippistä. Se näyttämisen ja todistamisen tarve oli niin kova. Ja siitä kumpusi ne härskit ja shokeeraavat lyriikat. En mä nyt ehkä räppäisi päälle kusemisesta tai anaaliseksistä tuolla tavalla, Majuri tuumaa.

Mies kertoo, ettei ole mikään on spot -freestailaaja, mutta on valmis kohtaamaan kenet vain valmiiksi kirjoitettujen riimien kanssa.

– Jos joku haluaa haastaa, otan haasteen vastaan. Viikonloppu aikaa kirjoittaa, valitaan joku biitti, niin pieksen  kovatkin jätkät. Kuka vain, missä vain, milloin vain.