Qstock päivitti ohjelmistoaan – tässä ovat kaikki uudet esiintyjät

Max Steffansson

Viimeiset ulkomaalaiset esiintyjät julki.

Oulussa pidettävän Qstock-festivaalin ohjelmisto on päivittynyt uusilla esiintyjillä.

Ulkomailta esiintyjien joukkoon on liittynyt tanskalaisyhtye Lukas Graham sekä ruotsalainen laulaja-lauluntekijä Sarah Klang, jotka ovat samalla myös viimeiset ulkomaan kiinnitykset. Soulahtavaa poppia esittävä Lukas Graham nousi maailmanlaajuiseen suosioon vuonna 2015 julkaistulla Blue Album -pitkäsoitollaan. Miljardeja striimauksia ja kolme Grammy-ehdokkuutta saavuttanut yhtye tunnetaan muun muassa hiteistään 7 Years, Mama Said ja Love Someone. Sarah Klangin kolme albumia ovat puolestaan olleet suuria menestyksiä kotimaassaan Ruotsissa, ja tulevassa Grammis-gaalassa hän on ehdolla sekä vuoden parhaan albumin että vuoden vaihtoehtopopin kategorioissa.

Kotimaan edustusta vahvistavat Evelina, Huora, Lauri Haav, Darude, Omnium Gatherum, Stoned Statues, Pehmoaino, Ville Laihiala & Saattajat, Steve’n’Seagulls, Etta ja Sexmane. Lisäksi paikallisia kykyjä esittelevällä Oulu-lavalla esiintyvät Hegemonia, Survive the Silence, The Southgates, Sky Fighters, Fatal Effect, Good Luck Million, Kas Kan, Moskah ja Aamun Kuningatar.

Qstockin vielä päivittyvä ohjelmisto on nähtävissä kokonaisuudessaan festivaalin omilta sivuilta. Qstock järjestetään Kuusisaaren ja Raatin alueella Oulussa 29.-30. heinäkuuta 2022.