Pyörisitkö Sini Yaseminin kaa? Lue haastattelu ja kuuntele biisi tästä, se ehkä auttaa vastaamaan kysymykseen

Sini Yasemin tekee urbaania poppia, jolla haluaa herättää tunteita ja auttaa ihmisiä käymään läpi omia ajatuksiaan.

Kuva: Niko Saarinen

Sini Yasemin, 26, on kirjoittanut omia kappaleita 11-vuotiaasta asti ja laulanut nuorempana rokkibändeissä. Vasta 325 Medialla, jonne hänet ensin signattiin, kuoriutui neidosta urbaani poppari. Ensimmäisen soolojulkaisun jälkeen Universal Music halusi nuoren lahjakkuuden leipiinsä, ja nyt takana on viimekesäinen feattaus Raappanan Chilii-biisillä sekä kolmannen oman sinkun julkaisu.

– Tiiätkö sen fiiliksen, kun tapaat uuden tyypin ja mietit, että mitä sitten, kun toi tyyppi tajuaa millanen pyörremyrsky oikeesti oot, Sini Yasemin avaa Mun Kaa -kappalettaan.

Rock-taustastaan huolimatta Sini Yaseminista tuntui luontevalta ruveta poppariksi.

– Musta on sairaan siistiä, että biiseihini kuitenkin poimitaan sellaisia puolia rockmusiikista, joista edelleen nautin tosi paljon. Tällaisen musiikin tekeminen tuntuu omalta ja luontevalta.

Sini Yasemin ei koe levy-yhtiöiden muovaavan artisteja liikaa, tai ainakin omalla kohdallaan hän on välttynyt sellaiselta.

– Ennemminkin isollakin levy-yhtiöllä halutaan korostaa ja ruokkia sitä tyyppiä, mikä mä olen. Sekin toki varmasti vaikuttaa, minkälainen artisti on kyseessä lähtökohtaisesti. Jos ei ole vahvaa omaa visiota, on muiden helpompi lähteä muovaamaan haluttuun suuntaan. Mä teen kuitenkin itse biisini, joten ei ole sellaista vaaraa.

Sini Yasemin haluaa tehdä omannäköistään musiikkia oikeista asioista, joita ovat elämän yksinkertaiset pienet asiat: mitä hän tuntee, kokee ja näkee. Esimerkiksi dokausanthemia naiselta taas tuskin tullaan kuulemaan. Parhaillaan Sini Yasemin kirjoittaa uutta musiikkia ja odottelee livekeikkojen alkua innolla.

– Odotan, että pääsen esiintymään livenä myös soolona. Mun mielestä on sairaan siistiä nähdä ihmisten ilmeistä mitä ne tuntee ja kelailee musan kautta. Haluan herättää kuuntelijoissani herkistymistä, surua, iloa, kaikkea sitä. Siisteintä on, jos kuulija pystyy näkemään itsensä biisini kautta ja elämään omia tunteitaan sekä käymään asioitaan sitä kautta läpi.