Pyhimys pääsiäisen erikoiskonserteistaan: ”Yritän tarjota ainutlaatuisen kokemuksen”

Teflon Brotherseista ja nyt jo edesmenneestä Ruger Hauerista tuttu Pyhimys hemmottelee fanejaan ensi pääsiäisenä järjestämällä kaksi keikkaa Lahden Sibeliustalolla.

Pyhimyksen ja konsertin tuottavan XCX Productionsin yhdessä työstämät konsertit, joista ensimmäinen järjestetään pitkänäperjantaina 14. huhtikuuta, kulkevat nimellä Pyhimyspassio. Räppärin mukaan luvassa on ainutlaatuinen kokemus sekä Pyhimyksen soolomateriaalin faneille, räppikansalle ja myös räppigenren ulkopuolelta tulevalle yleisölle.

– Ajattelen itse enemmän niin, että kokemus on enemmän yleisölle kuin minulle. Toivon, että mun ei tarvitsisi muuttaa tässä mitään ja saisin vain keskittyä omaan tulkintaani. Keikan jälkeen varmasti tulee se efekti, että millainen se kokemus oli, Pyhimys miettii.

– Akustiikka ja kaikki on varmasti omaa luokkaansa verrattuna esimerkiksi klubeihin. Varmasti erilainen kokemus. Konsertista tulee pidempi, ja vedämme sellaisia kappaleita, joita ei ole koskaan vedetty. Tai ainakaan viiteen vuoteen.

Pyhimys esiintyy konsertissaan sinfoniaorkesterin soittajien taustoittamana.

– Keikan musikaalisen annin painotus on niissä biiseissä, joissa instrumentaatiota on enemmän. Ja sitä konebiittiosastoa ei ole niin paljon, Pyhimys maalailee.

Pyhimyksen lisäksi lavalla nähdään mm. Yona ja Timo Pieni Huijaus sekä muita vierailijoita.

Pyhimyspassio esitetään Lahden Sibeliustalolla 14. ja 15. huhtikuuta. Liput ovat myynnissä Lippu.fi:ssä.